OLSE Merksem handbal logo

Merksem Handbal – Don Bosco Gent 29 – 26

Luxe in Merksem.
De wedstrijd begon met een indrukwekkende minuut stilte ter nagedachtenis van Wim Staessens.
Ook vandaag beschikt Merksem over 2 outstanding doelmannen Rens Baeyens en Jarno Vinckevleugel die elkaar dan nog eens goed verstaan en aanmoedigen.

Onze jongens begonnen het best aan de wedstrijd Thomas Kiebooms nette de eerste en onder impuls van Slaven Barbaric stond er na 8 minuten een 5 – 0 op het bord. Gent herpakte zich en hield gelijke tred na 15 minuten 9 – 4. Na 20 minuten kwam het grootste verschil op het bord 12 – 6. Wie dacht dat we op weg waren naar een gemakkelijke zege kwam bedrogen uit Van Cauwenberghe en Brichart brachten hun team terug in de match en we gingen rusten bij een 14 – 12 stand.
Gent potte het eerste doelpunt na de rust en dit bracht hen in het kielzog van Merksem 14 – 13. Lennert Doms en Alexandre Hayon waren nu ook bij de les en na 10 minuten stond er opnieuw een veilige voorsprong 20 – 15. Langzaam maar zeker sloop Gent opnieuw dichterbij 25 – 25 en nog 5 minuten te spelen. Met nog 3 minuten te gaan gingen we naar een bloedstollend slot 26 – 26. Laurel Ntibashirakandi zette zijn team terug op weg naar de winst, Simon Van Den Bergh verschafte ons nog wat meer ademruimte en wie anders als Alexandre Hayon plaatste het orgelpunt 29 – 26 en het dak ging eraf met dank aan de talrijk opgekomen supporters die er een echt feestje van maakten.
Merksem: Slaven Barbaric 8, Alexandre Hayon 6, Lennert Doms 4,  Simon Van Den Bergh 4, Laurel Ntibashirakandi 3, Thomas Kiebooms 2, Pascal Haak 1, Yoeri Van Den Berg 1.
Gent: Van Cauwenberghe 11,Brichart 9, Huysentruyt 2,Brackman 1, Sovet 1, Braeckman 1,Lorre 1.
sportieve groetjes
guido hens

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.