Vaartkaai – afsluitingen oktober/november 2019

Op 20 oktober is de trambrug voor de nieuwe Theunisbrug via een rijdend steunpunt op land en ponton over water ingevaren. Op 27 oktober was het de beurt de wegbrug voor verkeer richting Merksem. Beide bruggen werden vanaf het montageterrein langs het kanaal via een ponton over water langs de bestaande brug geplaatst.

Nu de nieuwe bruggen geplaast zijn worden beide nog afgewerkt met beton. Het storten van de beton gebeurt in de nacht van 29 op 30 oktober en van 6 op 7 november. Eens de beton voldoende uitgehard is kan de bekisting verwijderd worden, dit gebeurt tussen 18 en 22 november. Op dat moment is de Vaartkaai zowel ’s nachts als overdag afgesloten voor doorgaande verkeer. Ook de Carrettestraat, Duvelshoek en de Eugeen Meeusstraat is er geen doorgaand verkeer mogelijk.

Hinder en omleidingen

  • Vaartkaai afgesloten voor alle verkeer, ook voor fietsers en voetgangers, ter hoogte van de Theunisbrug.
  • In de Carrettestraat, Duvelshoek en de Eugeen Meeusstraat is er geen doorgaand verkeer mogelijk.
  • Het verkeer volgt een omleiding via de Ingenieur Menneslaan, de Minister Delbekelaan, de Heirmanstraat, de Borrewaterstraat, de Eugeen Meeusstraat en het dok van Merksem.
  • Fietsers en voetgangers kunnen via het jaagpad de werken passeren

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.