OLSE Merksem handbal logo

Merksem Handbal – Kreasa Houthalen 25 – 27

De topwedstrijd in eerste nationale ontsierd door de sterren van de wedstrijd de heren Broothaers – Janssens. Beide “onpartijdige” zijn  onbekwaam om op dit niveau te fluiten.
Een regelrechte topper beide leiders tegen elkaar en de spanning was te snijden op het veld. De beide supporters kernen maakten er een leuke sfeer van. Beide teams hielden elkaar in evenwicht tot de 20 minuut 6 – 7 voor Houthalen. Merksem moest nu toezien hoe Houthalen een eerst kloofje op het scorebord bracht 9 – 12 na 25 minuten. Simon Van Den Bergh, Lennert Doms en Alexandre Hayon staken een tandje bij en bij de rust ademde onze jongens terug in de nek van Houthalen 12 – 13.
De tweede helft gaf hetzelfde spelbeeld met nog een kwartier te gaan 18 – 18. Met grote dank aan de laxe arbitrage kon Houthalen opnieuw 3 doelpunten uitlopen 18 – 21. Onder impuls van Thomas Kiebooms en opnieuw Alexandre Hayon kon Merksem de kloof terug dichten 22 – 22 nog 8 minuten te gaan. Jammer voor Merksem gaf Laurel Ntibashirakandi vandaag niet thuis en waren onze hoekspelers ook niet echt bij de zaak. Houthalen kon zo de wedstrijd zegevierend afsluiten en de punten mee naar Limburg nemen eindstand 25 – 27.
Onze doelmannen komen deze keer niet in het verslag voor want alles wat ze pareerden werd teniet gedaan door telkens opnieuw een penalty tegen. Onze ploeg heeft geknokt en we mogen blij zijn dat we geen bijkomende gekwetsten hebben.
Merksem: Alexandre Hayon 8, Lennert Doms 6, Simon Van Den Bergh 6, Thomas Kiebooms 3, Zaïd Allaf 1, Carlos Jansen 1.
Houthalen: Follon 7, Haes 5, Vlijm 4, Mrowiec 4, Poelmans 3, Schepers 2, Barnyak 1, Lamers 1.