Oscare vzw lanceert unieke mobiele Fire Escape Room – Kerstspecial

Ieder jaar trekken de vrijwilligers van Oscare vzw, nazorg- en onderzoekscentrum voor patiënten met brandwonden en littekens, met de Fire Safety Truck Vlaanderen rond om brandveiligheid aan te kaarten. Ze bezoeken scholen, kinderfestivals, gezinsdagen, seniorenorganisaties, bedrijven, opendeurdagen van brandweerkorpsen, … en nu dus ook op kerstmarkten.

In mei ‘19 besloot men de Fire Safety Truck om te bouwen tot een mobiele ‘Fire Escape Room’. Een schot in de roos wat preventie betreft. 174 evenementen en 1000-en bezoekers later kan men terugkijken op een geslaagd verhaal. Het belang van preventie bij de burger te brengen, op een speelse maar zeer leerrijke manier, is hierbij nogmaals bewezen. De burger bereik je niet alleen via sociale media maar ook ‘on the field’.

De bedenker van de mobiele ‘Fire Escape Room’, vond dat het tijd werd dat we eens iets speciaal maakte en bedacht de mobiele ‘Fire Escape Room Kerstspecial’. Met dit concept wilt men de brandgevaren rond de eindejaarsperiode aankaarten.

“Mensen staan niet stil bij de verschillende brandgevaren die schuilen tijdens het eindejaar. Denk maar aan de kerstboom, kerstversiering, kaarsen, fondue, vuurwerk,… Het is belangrijk dat de burgers zich bewust worden van deze gevaren en hoe te vermijden. Laat nu net dat het verhaal zijn dat we wilden integreren in onze mobiele ‘Fire Escape Room Kerstspecial’.” aldus Peter Van Rossum, communicatie verantwoordelijke bij Oscare vzw.

Na grondig uittesten door brandwondenpatiënten en personeel van Oscare installeerde men de ‘Fire EscapeRoom Kerstspecial’ in onze Fire Safety Truck.

Escape rooms zijn hip en trendy. In een interactief spel wordt een groep mensen in een ruimte opgesloten. De uitdaging is door het oplossen van puzzels en raadsels de juiste sleutels te vinden en zo binnen een vooropgestelde tijd te ontsnappen.
De Fire Safety truck is als eerste mobiele ‘Fire Escape Room Kerstspecial’ uniek in België.

Fire Escape Room Kerstspecial
Wist je dat je bij brand maar drie minuten hebt om woning te verlaten?
Je krijgt tien minuten om uit de mobiele ‘Fire Escape Room Kerstspecial’ te ontsnappen! Vind de clues, los de raadsels op, pas op voor de dichte rook en kom tijdig én levend buiten.

Doel van het spel
Mensen bewust maken van een aantal brandgevaarlijke objecten en situaties in een woning tijdens de eindejaarsperiode, de schoorsteen, de kerstboom, het belang van een blusdeken, voldoende rookmelders, sleutel op de deur en weten wat te doen bij brand.

Voor jong en oud
De ‘Fire Escape Room Kerstspecial’ is geschikt voor jong en oud, mobiel en minder mobiel. Voor de jongste deelnemers voorziet men een aangepast spel. Door de laadklep is de truck ook toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.