Ongeval op kruispunt Deurnsebaan en Bredabaan

Gisteren was er voor de 2de keer in enkele maanden een aanrijding tussen een fietser en een vrachtwagen op het kruispunt van de Bredabaan en de Deurnsebaan in Merksem. In juli vond er op hetzelfde kruispunt el een gelijkaardig ongeval plaats.

Het Agentschap Wegen en Verkeer, verantwoordelijk voor de Bredabaan aangezien dit een gewestweg is, heeft ondertussen beslist om een verbod in te voeren waardoor vrachtwagens op het kruispunt niet meer rechts mogen afslaan.

Bij het ongeval woensdag reed een vrachtwagen  over de Bredabaan in de richting van Schoten, de bestuurder draaide rechtsaf de Deurnsebaan in. Vermoedelijk had hij een man die in dezelfde richting fietste en de Deurnsebaan wilde oversteken, niet gezien. De fietser kwam ten val en raakte zwaargewond, maar is niet in levensgevaar.

Flashback naar eind juli, toen gebeurde ongeveer hetzelfde. Een fietster kwam tussen de wielen terecht na een aanrijding met een vrachtwagen die dezelfde afslag maakte richting de Deurnsebaan.¬†Het kruispunt is aangeduid als ‘zwart kruispunt’ in de lijst met onveilige verkeerspunten in Vlaanderen.

Een algemeen verbod op vrachtwagens komt er voorlopig niet. Dat lijkt op het eerste zicht moeilijk met leveringen aan winkels op de Bredabaan in het centrum van Merksem, maar ook naar het stuk richting Schoten toe. En ook het verkeer richting industrie in de wijk het Dokske komt wel eens over de Bredabaan. Maar het Agentschap Wegen en Verkeer voert wel een verbod om af te slaan. Vrachtwagens zullen niet meer vanop de Bredabaan, richting Schoten, rechts mogen afslaan op de Deurnsebaan.

Zo’n verbod is natuurlijk enkel effectief als de vrachtwagens een duidelijk alternatief hebben. Daarom bekijkt het Agentschap Wegen en Verkeer nu nog de mogelijke alternatieve routes. Daarvoor lopen er ook gesprekken met de stad Antwerpen.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.