Ongeval op kruispunt Deurnsebaan en Bredabaan

Merksem
25 juni 2022, 19:48
Bewolkt
Bewolkt
18°C
gevoelstemperatuur: 17°C
luchtdruk: 1010 mb
vochtigheid: 83%
windsnelheid: 7 km/h Z
Windstoten: 7 km/h
UV-Index: 0
zonsopgang: 5:28
zonsondergang: 22:02
Verwachting 25 juni 2022
dag
Regen
Regen
22°C
windsnelheid: 7 km/h Z
Windstoten: 25 km/h
nacht
Stortbuien
Stortbuien
13°C
windsnelheid: 4 km/h ZZW
Windstoten: 14 km/h
Verwachting 26 juni 2022
dag
Meest bewolkt
Meest bewolkt
21°C
windsnelheid: 11 km/h ZZW
Windstoten: 22 km/h
nacht
Meest bewolkt
Meest bewolkt
13°C
windsnelheid: 4 km/h ZZW
Windstoten: 22 km/h
Verwachting 27 juni 2022
dag
Stortbuien
Stortbuien
21°C
windsnelheid: 7 km/h W
Windstoten: 22 km/h
nacht
Meest helder
Meest helder
11°C
windsnelheid: 4 km/h WZW
Windstoten: 18 km/h
Verwachting 28 juni 2022
dag
Deels zonnig
Deels zonnig
23°C
windsnelheid: 7 km/h ZZW
Windstoten: 18 km/h
nacht
Meest bewolkt
Meest bewolkt
14°C
windsnelheid: 4 km/h WZW
Windstoten: 14 km/h
Verwachting 29 juni 2022
dag
Deels zonnig
Deels zonnig
25°C
windsnelheid: 7 km/h ZZO
Windstoten: 14 km/h
nacht
Meest helder
Meest helder
17°C
windsnelheid: 4 km/h OZO
Windstoten: 14 km/h
 

Archieven

Gisteren was er voor de 2de keer in enkele maanden een aanrijding tussen een fietser en een vrachtwagen op het kruispunt van de Bredabaan en de Deurnsebaan in Merksem. In juli vond er op hetzelfde kruispunt el een gelijkaardig ongeval plaats.

Het Agentschap Wegen en Verkeer, verantwoordelijk voor de Bredabaan aangezien dit een gewestweg is, heeft ondertussen beslist om een verbod in te voeren waardoor vrachtwagens op het kruispunt niet meer rechts mogen afslaan.

Bij het ongeval woensdag reed een vrachtwagen  over de Bredabaan in de richting van Schoten, de bestuurder draaide rechtsaf de Deurnsebaan in. Vermoedelijk had hij een man die in dezelfde richting fietste en de Deurnsebaan wilde oversteken, niet gezien. De fietser kwam ten val en raakte zwaargewond, maar is niet in levensgevaar.

Flashback naar eind juli, toen gebeurde ongeveer hetzelfde. Een fietster kwam tussen de wielen terecht na een aanrijding met een vrachtwagen die dezelfde afslag maakte richting de Deurnsebaan.¬†Het kruispunt is aangeduid als ‘zwart kruispunt’ in de lijst met onveilige verkeerspunten in Vlaanderen.

Een algemeen verbod op vrachtwagens komt er voorlopig niet. Dat lijkt op het eerste zicht moeilijk met leveringen aan winkels op de Bredabaan in het centrum van Merksem, maar ook naar het stuk richting Schoten toe. En ook het verkeer richting industrie in de wijk het Dokske komt wel eens over de Bredabaan. Maar het Agentschap Wegen en Verkeer voert wel een verbod om af te slaan. Vrachtwagens zullen niet meer vanop de Bredabaan, richting Schoten, rechts mogen afslaan op de Deurnsebaan.

Zo’n verbod is natuurlijk enkel effectief als de vrachtwagens een duidelijk alternatief hebben. Daarom bekijkt het Agentschap Wegen en Verkeer nu nog de mogelijke alternatieve routes. Daarvoor lopen er ook gesprekken met de stad Antwerpen.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.