OLSE Merksem handbal logo

Houthalen – Merksem Handbal 29 – 28

Voor beide teams staat er niets meer op het spel, allebei zijn ze verzekerd van deelname aan de Play-Offs en kunnen straks strijden om het felbegeerde Beneleague ticket. Grote vrees vandaag wat gaat onze frisheid zeggen op het einde van de wedstrijd want we hadden nog maar 9 valabele veldspelers om de verplaatsing mee te maken.

Houthalen schiet het best uit de startblokken en na 5 minuten staat het 3 – 1. Lennert Doms en Simon Van Den Bergh laten Merksem draaien en als Alexandre Hayon er zich ook mee komt bemoeien kan Merksem zelfs in ondertal de rollen na 20 minuten omdraaien 9 – 11 voor Merksem. De laatste 10 minuten houden de teams elkaar in evenwicht en Slaven Barbaric zet de 14 – 16 ruststand op het scorebord.

In de tweede helft is het opnieuw Houthalen die het best start 16 – 16. Maar Merksem met een uitmuntende Jarno Vinckevleugel in doel diept na een kwartier de voorsprong verder uit 19 – 23 met een prachtdoelpunt van jawel Jarno Vinckevleugel. De derde tijdstraf voor Timo Luypaert brengt onze jongens even van de wijs en een uitgekookt Houthalen grijpt zijn kans om Merksem terug op de hielen te zitten 23 – 24 nog 8 minuten te spelen. We stevenen af op een regelrecht Hitchcock einde Houthalen maakt steeds de aansluitingstreffer en Merksem diept terug uit tot 2 doelpunten. Houthalen schijnt over de meest fitte spelers te beschikken en komt langszij 27 – 27. Beide teams scoren om en om en Slaven Barbaric zet Merksem met nog 2 minuten te gaan nog eens op voorsprong 27 – 28. Maar Houthalen kan in de slotminuten nipt het laken naar zich toetrekken 29 – 28. Prachtige prestatie van onze overgebleven Mohicanen.

Merksem: Lennert Doms 8,Simon Van den Bergh 7,Slaven Barbaric 5,Alexandre Hayon 3,Thomas Kiebooms 2,Zaïd Allaf 2,Jarno Vinckevleugel 1.
Houthalen: Schepers 10,Follon 5,Mrowiec 4,Linten 3,Somogyi 2,Van De Vliet 2,Barnyak 1,Haex 1,Van De Voorde 1.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.