Grote verkeersactie op Bredabaan

Het wijkteam van Merksem hield donderdag samen met het verkeersondersteuningsteam, de douane, de Vlaamse belastingsdienst en aspiranten van de politieschool een grote controleactie op de Bredabaan. Met behulp van een ANPR-camera werden voertuigen met achterstallige boetes opgespoord. Door de politie werd ook gecontroleerd op veilig rijgedrag en op boorddocumenten.

De Vlaamse belastingsdienst en de douane konden voor 15 000 euro aan openstaande boetes en achterstallige belastingen innen bij 31 bestuurders. 4 voertuigen werden getakeld omdat hun eigenaars hun boetes niet konden betalen.
21 bestuurders krijgen een boete voor gsm-gebruik achter het stuur, 6 personen droegen hun veiligheidsgordel niet. 5 bestuurders overschreden een doorlopende witte streep en 7 voertuigen waren niet in orde met hun technische keuring.
1 bestuurder reed tijdens zijn rijverbod en een andere reed zonder geldig rijbewijs.
Een bestuurder met een voorlopig rijbewijs vervoerde meerdere passagiers, wat niet is toegelaten.

Wel goed nieuws: alle adem- en drugstesten (in totaal 67) waren negatief.

Bron Lokale Politie Antwerpen

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.