10.000 euro voor Merksemse wijkinitiatieven

Hebt u als bewoner heel wat ideeën om de samenhang in uw wijk te verbeteren? Met het wijkbudget wil district Merksem u daarbij ondersteunen. Jaarlijks stelt het district 10.000 euro ter beschikking. Met dat geld kan u met uw buren uw dromen voor de wijk waarmaken. U kan tot 15 maart 2020 samen met uw buren een project indienen dat de wijk ten goede komt. U voert het project samen met uw buren uit voor 15 november 2020 en brengt met het project de wijkbewoners dichter bij elkaar.

Jaarlijks stelt het district Merksem een wijkbudget ter beschikking zodat bewoners van een wijk hun straat, buurt of wijk aangenamer kunnen maken. In het verleden kwam jaarlijks een andere wijk aan bod. Vanaf 2020 kan elke Merksemnaar uit elke wijk een project indienen dat tegemoet komt aan een nood, een opportuniteit of een verlangen binnen de wijk.

Heeft u al langer een idee voor uw wijk, straat of buurt? Zoek een aantal buurtbewoners, minimum 4, steek de koppen bij elkaar en werk samen aan een project dat jullie wijk kan verbeteren. Schrijf u in via de verenigingendatabank voor 15 maart 2020.

Bezorg samen met 4 andere bewoners uw voorstel die de wijk ten goede komt voor 15 maart 2020. U kan het project indienen via het aanvraagformulier dat u terugvindt in de verenigingendatabank.

De regels:

  • uw project moet een grote draagkracht hebben in uw wijk. Daarom moet de aanvraag naast u ondersteund worden door minstens vier meerderjarige wijkbewoners uit uw wijk. Jullie geven aan hoe jullie de draagkracht getoetst hebben in uw wijk en wat de respons van de buurtbewoners is;
  • uw project heeft een grote zichtbaarheid in uw wijk;
  • uw project omvat een grote actieve betrokkenheid van bewoners op straat-, buurt- of wijkniveau;
  • uw project zorgt voor samenwerking tussen verenigingen en/of individuen;
  • u voert het project zelf uit samen met uw wijkbewoners;
  • uw project draagt bij tot de positieve beeldvorming over het district.

Neem zeker het subsidiereglement door zodat u weet wat er juist van u verwacht wordt.

Meer info via Wijkoverleg Merksem
Burgemeester Jozef Nolfplein 1, Merksem
tel. 03 338 72 49
wijkoverleg.merksem@antwerpen.be

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.