Hoogmolenbrug 4 dagen niet bereikbaar vanaf Merksemsebaan vanaf 13/2

De nutswerken aan de noordzijde van de Merksemsebaan (N120) zijn volop aan de gang. Deze werken bereiden een grondige herinrichting van de Merksemsebaan voor. De werken waren gepland vanaf maandag 10 februari. Door het stormweer is de start echter uitgesteld naar donderdag 13 februari. Dan realiseren de nutsmaatschappijen een doorsteek dwars onder de Deurnesteenweg (noordzijde N120). Autoverkeer richting Schoten volgt een omleiding. De werken zullen in principe 4 werkdagen duren, tot en met dinsdag 18 februari.

Vanaf donderdag 13 februari: omleiding vanaf N120 richting Schoten
De nutswerken bevinden zich sinds 27 januari aan de noordzijde van de Merksemsebaan, tussen de Bijkhoevelaan en de grens met de stad Antwerpen. Autoverkeer richting Antwerpen verloopt er over één rijstrook in plaats van de gebruikelijke twee. Voetgangers en fietsers kunnen de werken passeren via een doorgang links van de werfzone.

Vanaf donderdag 13 februari maakt de aannemer van de nutsmaatschappijen een doorsteek dwars onder de Deurnesteenweg (zijde Albertkanaal). Gemotoriseerd verkeer kan daarbij gedurende 4 werkdagen niet afslaan richting Hoogmolenbrug/Schoten. Tot de doorsteek klaar is, kan u enkel van de brug naar de Merksemsebaan rijden. De Hoogmolenbrug oprijden vanaf de Merksemsebaan kan niet. In de plaats volgt u een omleiding.

Komende van Wijnegem rijdt u via de Houtlaan (N12), Albertkanaaldijk en Hoogmolendijk richting Schoten.
Vanuit Antwerpen en Deurne volgt u een omleidingsroute via de Bisschoppenhoflaan, over de Brug van den Azijn en de Bredabaan (N1).
De werken voor de doorsteek duren vanaf donderdagochtend 13 t.e.m. dinsdagavond 18 februari.

Doorsteken onder Merksemsebaan in krokusverlof, daarna nutswerken aan zuidzijde
De werken aan de noordzijde van de N120 duren naar verwachting tot 21 februari. In de week die daarop volgt (krokusvakantie) realiseert de aannemer verschillende doorsteken dwars onder de N120 Merksemsebaan door (fase 2). Begin maart schuiven de nutswerken vervolgens op naar de zuidzijde (fase 3).

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.