OLSE Merksem handbal logo

Kreasa Houthalen – Merksem Handbal 26 – 31

Merksem Handbal doet het alweer op verplaatsing. In deze Play-offs waren we thuis nog niet echt gelukkig maar zoveel te meer op verplaatsing.

Zonder Zaïd Allaf ziek en met een herstellende Sten Dielen en Laurel Ntibashirakandi was de soep dunnetjes.

Houthalen schoot het best uit de startblokken 2 – 0 na 4 minuten Slaven Barbaric en Alexandre Hayon hingen na 6 minuten de bordjes gelijk 3 – 3. Jarno Vinckevleugel bracht de Houthalense schutters zowat tot radeloosheid en Simon Van Den Bergh dacht er op en erover Merksem stoomde door naar 3 – 7 na 10 minuten. Als nu ook nog Jari Van De Moosdijk de weg naar de netten vond stond het op het kwartier 6 – 12. Thomas Kiebooms en opnieuw Slaven Barbaric zorgden voor 12 – 19 bij de rust. Merksem had de fiere leiders in de wurggreep, maar er volgde nog een tweede 30 minuten.

Opnieuw begon Houthalen het best na 4 minuten 14 – 19. Merksem zocht naar zijn tweede adem na 10 minuten zowaar 18 – 21. Jarno Vinckevleugel, niet alleen doelman maar ook schutter, verzette samen met Slaven Barbaric de bakens 19 – 24 nog een kwartier spanning voor de meegereisde supporters. Thomas Kiebooms, terug vrij van zorgen, klimt terug naar zijn beste vorm en met 2 bommen op een rij stond het na 20 minuten 21 – 26. Merksem nu zegezeker en man van de match Slaven Barbaric ronde op aangeven van Simon Van Den Bergh enig mooi af met een vliegertje 22 – 27. Dit was de doodsteek voor Houthalen en Merksem kon feestend, na een verdiende 26 – 31 zege de bus op naar huis.

Merksem: Slaven Barbaric 10, Alexandre Hayon 5, Thomas Kiebooms 4, Simon Van Den Bergh 4, Jari Van De Moosdijk 3, Lennert Doms 2, Carlos jansen 2, Jarno Vinckevleugel 1.
Houthalen: Vlijm 7, Poelmans 5, Schepers 5, Follon 4, Somogyi 2, Vandevliet-Castermans-Barnyak 1.

sportieve groetjes
guido hens

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.