Infosessie over de nieuwe subsidiereglementen van het district

In het bestuursakkoord 2019-2024 van het district Merksem beloofde het districtsbestuur een vereenvoudiging van zijn subsidiereglementen. Daar is inmiddels werk van gemaakt. Om de Merksemnaren en de Merksemse verenigingen daarover te informeren, organiseert het district een infosessie over de vernieuwde subsidiereglementen op dinsdagavond 10 maart om 19.30 uur in het districtshuis (Burgemeester Jozef Nolfplein 1, 2170 Merksem). Inschrijven kan via subsidies.merksem@antwerpen.be.

Het district hoopt alle beschikbare reglementen overzichtelijker en gebruiksvriendelijker gemaakt te hebben voor zijn inwoners en verenigingen. Eind 2019 werden de vernieuwde reglementen in de Merksemse districtsraad goedgekeurd. Op 1 januari 2020 zijn ze in werking getreden.

Het gaat over deze reglementen:

  • straatactiviteiten en projecten;
  • infrastructuursubsidies;
  • vormingssubsidies;
  • buurtinitiatieven;
  • werkingssubsidies voor senioren;
  • wijkbudget.

Alle informatie over de reglementen is te vinden op de website www.merksem.be. Bij ‘subsidies’ kan u de reglementen en een link naar het digitale aanvraagformulier vinden.

De vernieuwing van volgende reglementen staat in 2020 nog op de planning:

  • werkingssubsidiereglement voor sport;
  • werkingssubsidiereglement voor jeugd.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.