Film in Merksem

Merksem tovert deze zomer weer enkele straten om tot ‘filmstraat’

Het district Merksem biedt de bewoners van zes straten, net als vorige zomer, een echte filmavond in de eigen straat aan. Het district zorgt voor de logistieke omkadering waaronder een reuzegroot scherm, sluit de straat af voor het verkeer en brengt een toffe film mee. Bovendien maakt het district promo voor de filmavond in de omliggende straten, waarvan de bewoners ook hartelijk welkom zijn. Ook vrienden, familie en collega’s kunnen komen kijken.

De straatbewoners kiezen zelf een datum. Alle filmstraten vinden plaats tussen 10 augustus en 13 september. Kijken de straatbewoners het liefst naar een spannende Vlaamse film of liever de laatste Oscarwinnnaar? Ook die keuze maken ze zelf. De films starten telkens als het echt donker is. Verder moeten de straatbewoners zorgen voor twee helpers voor de op- en afbouw en het uitdelen van popcorn.

Wie een Merksemse straat wil inschrijven, stuurt uiterlijk op 10 mei een mail naar cultuurantenne.merksem@antwerpen.be of belt naar 03 338 72 06. Per straat moet er 1 persoon aangeduid worden als aanspreekpunt voor alle praktische afspraken met het district. In de mail moeten het aanspreekpunt van de straat, zijn contactgegevens en de naam van de straat vermeld worden.

Na de inschrijvingsperiode selecteert het district rond eind mei de straten die kunnen deelnemen.

Meer info is te vinden op www.filmstraat.be. Daar vinden geïnteresseerden ook de uitgebreide voorwaarden.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.