Leuke afstandssjablonen op Bredabaan

Medewerkers van Buurtregie en Stadstoezicht informeerden de handelaars op de Bredabaan over de Corona-richtlijnen en plaatsten in samenwerking met doorstroombedrijf Manus toffe symbolen op het voetpad om wachtende klanten duidelijk te maken hoeveel afstand ze van anderen moeten houden.

Buurtregie en stadstoezicht staan in nauw contact met de lokale Merksemse handelaars. Vorige week nog gingen enkele medewerkers op pad op de Bredabaan om na te gaan of alle handelaars goed op de hoogte zijn van de geldende regels. Ze maakten van de gelegenheid gebruik om ook tips te geven. Zo stallen grote winkels beter niets uit op de stoep zodat ook daar ‘social distancing’ mogelijk is en kunnen pijlen of markeringen met tape er in de winkels voor zorgen dat klanten de juiste afstand tussen elkaar bewaren.

Gewapend met bussen krijtverf en een tof sjabloon deden medewerkers van doorstroombedrijf Manus en de buurtregisseur nog een rondje over de Bredabaan. Er werden maar liefst 116 sjablonen geplaatst bij 35 handelszaken die momenteel open zijn op de drukste winkelas in Merksem. De sjablonen zorgen ervoor dat het voor aanschuivers extra duidelijk is welke afstand ze van elkaar moeten bewaren. Een fijn initiatief!

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.