ieuw fietspad en voetpad aan passerelle Schijnpoort

an maandagochtend 27 april (06u) tot donderdagochtend 30 april (06u) is de Schijnpoortweg richting het stadscentrum afgesloten. Het verkeer stadinwaarts volgt een omleiding via de Theunisbrug, de Groenendaallaan en de Noorderlaan. De kruispunten met de Bisschoppenhoflaan en de Slachthuislaan zitten niet mee in de werfzone en blijven open. Fietsers en voetgangers kunnen de Schijnpoortweg steeds passeren langs de zuidzijde via tijdelijk dubbelrichtingsverkeer.

Sinds maandag 16 maart vernieuwt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) het fietspad langs de noordzijde van de Schijnpoortweg (N120) in DAntwerpen In combinatie met deze werken zal de stad Antwerpen de voetpaden naar de nieuwe passerelle Schijnpoort aanwerken. De werken werden op 18 maart opgeschort omwille van de coronacrisis en zijn sinds 15 april terug opgestart. Tijdens de werken, die vier weken (dus tot midden mei) zullen duren, wordt de rechterrijstrook van de Schijnpoortweg stadinwaarts afgesloten en moeten fietsers langs het fietspad aan de overzijde. Het verkeer houdt best rekening met matige tot ernstige hinder op deze drukke invalsweg naar het stadscentrum.

Nieuw fiets- en voetpad Schijnpoortweg

Tussen het viaduct van de Ring (R1) en de Slachthuislaan is het fietspad langs de noordzijde van de Schijnpoortweg in slechte staat. Het fietspad loopt er momenteel gedeeltelijk over de rijbaan, afgeschermd door een rij betonblokken. Om het fietscomfort te verbeteren zal het agentschap er een verhoogd en breder fietspad aanleggen in rood asfalt. In combinatie met deze werken zal de stad Antwerpen de nodige voetpaden aanleggen naar de trappen van de nieuwe passerelle Schijnpoort die binnenkort opent.

Hinder verwacht richting stadscentrum

De werken zullen tot midden mei duren. Voor het verkeer stadinwaarts wordt, zeker tijdens de spitsuren, hinder verwacht. De rechterrijstrook voor het verkeer stadinwaarts (afslagstrook naar Slachthuislaan) wordt ingenomen. Daardoor moet het verkeer rechtdoor en rechtsaf over één rijstrook. Fietsers en voetgangers kunnen tijdens deze werken niet langs de noordzijde passeren en moeten oversteken naar het fiets/voetpad aan de overzijde.

Schijnpoortweg drie dagen afgesloten stadinwaarts

Samen met de vernieuwing van de fiets- en voetpaden langs de noordzijde van de Schijnpoortweg, wordt ook de rijweg stadinwaarts aangepakt. Het wegdek krijgt een nieuwe laag asfalt tussen het kruispunt met de Bisschoppenhoflaan (N120) en het kruispunt met de Slachthuislaan (R10). Omdat de Schijnpoortweg hiervoor afgesloten moet worden en dit dus de nodige verkeershinder veroorzaakt, was dit oorspronkelijk gepland tijdens weekenddagen tegen het einde van de werken. De werken aan de rijweg worden nu vervroegd uitgevoerd om volop gebruik te kunnen maken van de huidige verkeersluwe periode.

Van maandagochtend 27 april (06u) tot donderdagochtend 30 april (06u) is de Schijnpoortweg richting het stadscentrum afgesloten. Het verkeer stadinwaarts volgt een omleiding via de Theunisbrug, de Groenendaallaan en de Noorderlaan. De kruispunten met de Bisschoppenhoflaan en de Slachthuislaan zitten niet mee in de werfzone en blijven open. Fietsers en voetgangers kunnen de Schijnpoortweg steeds passeren langs de zuidzijde via tijdelijk dubbelrichtingsverkeer.

(c) Wegenenverkeer.be

Werken aan fiets- en voetpad tot midden mei

Na het vernieuwen van de rijweg van de Schijnpoortweg, worden de huidige werkzaamheden aan de fiets- en voetpaden verdergezet. Dan geldt opnieuw volgende verkeerssituatie: de rechterrijstrook van de Schijnpoortweg stadinwaarts (afslagstrook naar Slachthuislaan) is afgesloten. Verkeer rechtdoor en rechtsaf moet over één rijstrook. Fietsers en voetgangers kunnen passeren langs de zuidzijde (dubbelrichtingsverkeer).

Tegen midden mei moeten de werken aan de noordzijde van de Schijnpoortweg volledig afgerond zijn.

Weersgevoelig

De werken zijn weersgevoelig. Bij regenweer kan de huidige planning nog wijzigen. De meest actuele info is steeds beschikbaar op deze webpagina

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.