Schaal Sels heel misschien als nationale koers

Op de raadscommissie in Merksem op maandag 25 mei stelde Open Vld fractieleider Bavo De Mol verschillende vragen over het lot van de Schaal Sels. Eerder verscheen o.a. op deze website, dat Schaal Sels niet zou doorgaan omdat het UCI de kalender omwille van Covid-19 heeft aangepst.

De Mol vroeg of de bevoegde districtsschepen of hij het nieuws kon bevestigen en wat het lot was van de bijhorende evenmenten namelijk de Stroboerenmarkt en de vrouwenkoers Merxem Classic. Ook informeerde De Mol of er een mogelijkheid was dat de Schaal Sels als nationale koers in plaats van internationale koers kon doorgaan.

De bevoegde districtsschepen las daarop een brief voor die hij van de organisator, de Koninklijke Wielrijdersclub van Merksem, had ontvangen. In die brief bevestigt dat de organisatie dat Schaal Sels niet als UCI koers zal kunnen doorgaan. Tegelijker is er nog een sprankeltje hoop: De organisatie is aan het onderzoeken of Schaal Sels als een louter nationale koers kan doorgaan. Evident is dat niet, want ook die kalender is druk. Daarnaast wacht de organisatie de beslissing van de Veiligheidsraad van juni af.

Open Vld fractieleider Bavo De Mol: “De Schaal Sels en de Stroboerenmarkt is het grootste en meest zichtbare evenement van het district. Ik denk dat iedereen hoopt dat we zo snel mogelijk kunnen terugkeren naar het normale leven en dat de koers weer kan doorgaan. Maar uiteraard: De veiligheid en de gezondheid gaat voor.”

Op een laatste vraag van De Mol over de honderdste verjaardag van de Schaal Sels in 2021 kwam het antwoord dat de organisatie bekijkt om hier een speciale editie van te maken.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.