Geen Schaal Sels dit jaar

De Internationale Wielerunie UCI heeft vorige week dinsdag een nieuwe kalender bekendgemaakt voor wielerwedstrijden onder het WorldTour-niveau. Het gaat om 91 koersen in de 2de helft van 2020. De Scheldeprijs is een van de wedstrijden die een plekje kreeg op de kalender, deze wedstrijd zal dit jaar doorgaan op 14 oktober. Maar Schaal Sels, oorspronkelijk gepland voor 23 augustus, niet. Of er een alternatieve wedstrijd of andere activiteiten komen, is op dit moment nog niet geweten. De week voor deze datum zijn de nationale kampioenschappen en de week nadien de Europese ingepland.

De UCI herhaalt dat, tegen het licht van de evolutie van het coronavirus, kalenderwijzigingen mogelijk blijven.

Schaal Sels is zeker niet de enigste wedstrijd die wegvalt, ook onder meer de GP Jef Scherens, de Omloop Mandel-Leie-Schelde, het Kampioenschap van Vlaanderen en de Memorial Rik Van Steenbergen zullen dit jaar niet doorgaan. En ook heel wat buitenlandse koersen slaan een jaartje over, zoals de Ronde van Duitsland, de Ronde van Noorwegen en de Ronde van Groot-Brittannië.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.