Eikenprocessierupsen

ijdens de zomermaanden krijgen we sinds enkele jaren te maken met de eikenprocessierups. Ook in Merksem zijn deze beestjes aanwezig, in het Park van Merksem zult u verschillende bomen zien met een lint rond om aan te duiden dat er eikenprocessierupsen in zitten.

Eikenprocessierupsen zitten vooral in eikenbomen. Ze hebben brandharen die ze kunnen afschieten als verdedigingsmechanisme. Die haartjes blijven op bomen en kledij kleven en kunnen de ogen en luchtwegen irriteren.

De belangrijkste effecten die optreden situeren zich vooral ter hoogte van de huid, de ogen en de bovenste luchtwegen. Na contact met de rupsen of brandharen mag je niet krabben of wrijven. Was of spoel de huid en ogen goed met overvloedig veel water. Was zo nodig al je kleren.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.