Antwerpen blijft investeren in kwaliteit van private kinderdagverblijven

Dit jaar keurde het college al zes aanvragen goed in het kader van het nieuwe subsidiereglement voor de organisatoren van kinderopvang; goed voor in totaal bijna 890.000 euro aan subsidie. Dankzij deze steun kunnen de organisatoren van private kinderopvang noodzakelijke ingrepen uitvoeren of nieuwe initiatieven opstarten en zo de kwaliteit waarborgen. Ook een kinderdagverblijf uit Merksem profiteert van de subsidie.

Het college van burgemeester en schepen keurde vrijdag twee toelageaanvragen van organisatoren van private kinderopvang goed. Eerder dit jaar werden er al vier aanvragen goedgekeurd die ingediend werden sinds de start van het nieuwe reglement. Deze zes projecten krijgen gezamenlijk 887.352,9 euro subsidie van de stad Antwerpen.

Dit budget zal worden gebruikt voor:

  • de vernieuwing en isolering van een dak van een bestaand kinderdagverblijf in Wilrijk (8831,79 euro);
  • de inrichting van een nieuw kinderdagverblijf in Merksem, goed voor 18 nieuwe kindplaatsen (2815,53 euro);
  • de totaalrenovatie van een bestaand kinderdagverblijf in Deurne (445.242,42 euro);
  • de inrichting van een tweede verdieping voor het uitbreiden met 15 kindplaatsen in een bestaand kinderdagverblijf in Antwerpen (109.713,16 euro);
  • de aankoop van een nieuw gebouw voor de samenvoeging van twee vestigingen van een organisator van kinderopvang in Wilrijk (250.000 euro);
  • het plaatsen van zonnewering, aanpassingen aan de HVAC (heating, ventilation en air conditioning) en het plaatsen van extra koeling in een bestaand kinderdagverblijf in Deurne (70.750 euro).

“De private kinderopvanginitiatieven zijn een bevoorrechte partner van de stad. Ze leveren prachtig werk en zorgen er mee voor dat onze allerkleinste inwoners met de beste zorgen omringd worden en klaargestoomd worden voor de toekomst. Met deze investeringstoelage willen we de kwaliteit van onze private kinderopvanginitiatieven hoog houden. Een modern kinderopvanginitiatief runnen vraagt heel wat inspanningen, ook op financieel vlak. Met deze toelage zorgen we ervoor dat blijven investeren ook haalbaar is”, verduidelijkt schepen voor kinderopvang Nabilla Ait Daoud.

Inversteringstoelage voor organisatoren van private kinderopvang

Sinds oktober 2019 werkt de stad Antwerpen met een nieuw subsidiereglement voor de organisatoren van kinderopvang die investeren in de infrastructuur van hun (toekomstig) kinderdagverblijf. Op die manier zorgt de stad Antwerpen voor een verhoging van de kwaliteit van de kinderdagverblijven. Zowel renovatieprojecten als projecten die voorzien in capaciteitsuitbreiding komen in aanmerking.

Vier keer per jaar behandelt de stad Antwerpen de verschillende subsidieaanvragen: per kwartaal worden alle aanvragen gebundeld en tegen elkaar afgewogen. De investeringen worden beoordeeld aan de hand van een aantal criteria, bijvoorbeeld: is er capaciteitsuitbreiding voorzien, wordt er gewerkt aan binnenlucht- of geluidskwaliteit, zijn er betere faciliteiten voor het kind, het personeel en de ouder, hoe urgent zijn de vooropgestelde investeringen, wordt er rekening gehouden met duurzaam materiaal- en of grondstoffengebruik,… De kosten van de investeringen worden gespreid. De stad komt voor maximaal 50% tussen, ook de organisator draagt zelf een deel van de kosten.

De volgende deadline voor het indienen van een aanvraagdossier door de organisatoren van kinderopvang is op 30 juni 2020. Indien de subsidieaanvraag positief beoordeeld wordt en indien er voldoende budget is kan een toelage toegekend worden.

Geïnteresseerde (toekomstige) uitbaters van kinderopvang vinden meer informatie over deze investeringstoelage op www.ondernemeninantwerpen.be

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.