Werken Hoogmolenbrug

In augustus starten de wegeniswerken aan de Hoogmolenbrug, er komt een nieuwe brug die zo’n 250 meter zal opschuiven richting Merksem. Einde van de werken is voorzien voor oktober 2021. Dit kan wel impact hebben op de verkeersafwikkeling in en rond Merksem.

De voorbereidende werken zijn begin 2020 gestart. In deze periode verplaatsen de nutsmaatschappijen hun kabels en leidingen aan de Merksemsebaan en Deurnesteenweg. In augustus/september 2020 start het Agentschap Wegen en Verkeer vervolgens met de vernieuwing van de weginfrastructuur. Als alles volgens planning loopt, duren de werken tot september 2021.

De voorbereidende nutswerken zijn ingrijpend en vertalen zich meteen in verkeershinder. Gedurende verschillende fases zullen er één of meerdere rijstroken ingenomen worden. De meest actuele verkeershinder, samen met meer info over de gedetailleerde timing en fasering, kan u terugvinden via de rechterkolom.

Na afloop van de nutswerken, start Wegen en Verkeer met de herinrichting van de Merksemsebaan vanaf de gemeentegrens (Wijnegem-Antwerpen) tot iets voorbij de Bijkhoevelaan. Deze werken kennen drie grote fasen en duren tot oktober 2021. Dankzij een gefaseerde aanpak blijft verkeer op de Merksemsebaan mogelijk. Wel wordt het tijdens fase 1 en 2 herleid naar één rijstrook in elke richting.

 • Fase 1: zuidzijde Merksemsebaan en Deurnesteenweg
  augustus/september 2020 – februari 2021
  verkeer via 2×1 rijstrook op noordzijde
 • Fase 2: noordzijde Merksemsebaan en Deurnesteenweg
  februari 2021 – juli 2021
  verkeer via 2×1 rijstrook op nieuwe zuidzijde
 • Fase 3: afwerking middenbermen en kruispunten
  augustus 2021 – oktober 2021
  beperkte verkeershinder

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.