Nachtelijke werken aan de Theunisbrug

De werken aan de Theunisbrug, de brug van ’t Sportpaleis, gaan deze week een nieuwe fase in. Het verkeer rijdt over de nieuwe bruggen, dus kan men starten met de afbraak van de oude brug. Het brugdek
boven het Albertkanaal wordt dit weekend gesloopt.

Zaterdag 11 juli 2020 starten de werkzaamheden en deze gaan rond de klok door tot maandagochtend. Er zal dus ook tijdens de nachten gewerkt worden. Zaterdag zullen enkele kranen vanaf pontons op het water de brug beetje bij beetje beginnen afbreken. Deze werken zullen gaan gepaard met behoorlijke wat geluidsoverlast. Zeker in de nacht van zaterdag op zondag kan dat hinderlijk zijn voor de direct omwonenden. In de loop van zaterdagnacht zullen de zware sloopwerken afgerond zijn en zal de aannemer starten met de brokstukken uit het kanaal te halen. Deze werken verlopen een pak rustiger met minder lawaai ten gevolge. Het einde van de werken is voorzien in de vroege uurtjes van maandagochtend.

De omwonenden kregen een brief met uitleg om hen te waarschuwen en excuseren voor de hinder.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.