Herinrichting zuidzijde Merksemsebaan en Deurnesteenweg start maandag 24 augustus

Sinds begin augustus is het Agentschap Wegen en Verkeer aan zet op het kruispunt van de Merksemsebaan met de Deurnesteenweg. De afgelopen weken werden alvast twee tijdelijke doorsteken door de middenberm aangelegd. Ook verbreedden we het fietspad aan de noordzijde, en legden we een tijdelijke fietsoversteek aan ter hoogte van de Industrielaan. Op maandag 24 augustus starten de eigenlijke herinrichtingswerken. Tot eind dit jaar werken we aan de zuidelijke weghelft van de Merksemsebaan (rijstroken richting Wijnegem).

Verkeer vanaf 24 augustus aan noordzijde van Merksemsebaan

Vanaf maandag 24 augustus vernieuwt Wegen en Verkeer de bestaande rijstroken en het fietspad richting Wijnegem. Tegelijk bouwen we de eerste helft van het nieuwe kruispunt voor de Deurnesteenweg tussen de Quick en het Wokpaleis.

Met de werken wijzigt de situatie voor het verkeer. Tijdens deze fase verloopt alle verkeer aan de noordzijde van de Merksemsebaan.

  • Voetgangers en fietsers maken in beide richtingen gebruik van de stoep en het aangepaste fietspad aan de noordzijde. Zij kunnen op 3 plaatsen de Merksemsebaan oversteken via een aangeduide oversteekplaats: ter hoogte van de Industrielaan en aan de kruispunten met de Deurnesteenweg en de Bijkhoevelaan.
  • Gemotoriseerd verkeer rijdt over één rijstrook in elke richting. Auto’s en vrachtwagens richting Wijnegem worden via de doorsteken in de middenberm naar de andere weghelft geleid.
  • Bussen van De Lijn rijden eveneens in beide richtingen op de noordelijke weghelft van de N120. De haltes richting Antwerpen blijven bediend. De halte ‘Wijnegem Hoogmolen Kruispunt’ – richting Wijnegem – wordt vanaf 24 augustus tijdelijk niet bediend. Reizigers kunnen op- en afstappen aan de eerstvolgende halte aan Venhof (halte ‘Wijnegem Gyproc’). Plan je reis op www.delijn.be.

(c) Wegenenverkeer.be

Kruispunten maximaal bereikbaar

De afslagbewegingen van en naar de Deurnesteenweg en de Bijkhoevelaan blijven maximaal toegankelijk voor gemotoriseerd verkeer.

Om de nieuwe weg aan te kunnen sluiten op de bestaande infrastructuur zullen deze zijstraten slechts gedurende een beperkte periode onderbroken zijn:

  • Deurnesteenweg-zuid: onderbroken gedurende maximaal 3 weken in de periode eind september – medio oktober.
  • Bijkhoevelaan: deze aansluiting wordt in twee helften aangepakt, zodat de straat steeds bereikbaar blijft voor in- en uitrijdend verkeer.

Noordzijde Merksemsebaan in 2021 aan de beurt

Als alles volgens planning verloopt, verhuizen de herinrichtingswerken na nieuwjaar naar de noordzijde van de weg – kant Hoogmolenbrug. Volgende nieuwsbrieven houden je verder op de hoogte over het verloop van de werken.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.