Geen Grote Stroboer 2020, wel kunstwerk voor ‘coronastrijders’

Uitzonderlijk reikt het district Merksem dit jaar geen ereprijs Grote Stroboer uit aan één persoon of vereniging. In plaats daarvan kiest het bestuur ervoor een nieuw kunstwerk te laten ontwerpen ter ere van al wie zich heeft ingezet en nog inzet tijdens de coronacrisis.

Eind mei deed het districtsbestuur van Merksem een oproep om kandidaten voor te dragen voor de ereprijs Grote Stroboer 2020. Het district is zijn inwoners dankbaar voor de vele nominaties die werden ingediend. Opvallend was het grote aantal suggesties om de Grote Stroboer uit te reiken aan de zorgsector en alle mensen die zich hebben ingezet en nog inzetten tijdens de coronacrisis.

Het districtsbestuur nam die suggesties ter harte en besliste om de ereprijs dit jaar niet uit te reiken. In de plaats daarvan komt er een kunstwerk voor iedereen die zich al heeft ingezet en nog inzet tijdens de coronacrisis. Het district wil zo een blijvende herinnering aan de crisis en de lockdownperiode creëren, met een focus op het positieve. Het kunstwerk komt er ter ere van iedereen die zich tijdens de coronaperiode inzette en nog steeds inzet voor anderen, als zorgverlener, mantelzorger of gewoon als goede buur, vriend of burger.

Het kunstwerk zal een plaats krijgen op de Caterhoflaan, waarvoor momenteel een heraanlegtraject loopt. Zodra de heraanleg van deze lange straat gerealiseerd is, zal het nieuwe kunswerk worden onthuld.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.