Mark’em streetart festival

Zaterdag 19 september vindt de eerste editie van Mark’em plaats. Tijdens dit Merksems streetart festival fleuren acht jonge kunstenaars de grijze zuilen waarop Bibliotheek Park rust op. Van 13.30 tot 17 uur kan iedereen hen aan het werk zien aan Bibliotheek Park.

De artiesten laten zich inspireren door Merho, de tekenaar van De Kiekeboes. Hij viert die dag zijn 50-jarig jubileum als striptekenaar. Om 17 uur gaat het feest verder in Jongerencentrum Bouckenborgh met de return van de Antwerpse hiphophelden Sint-Andries MC’s.

Hotspot Merksem
District Merksem, Bibliotheek Park en Jongerencentrum Bouckenborgh werken samen voor de eerste editie van Mark’em, een Merksems streetart festival. Het district is de voorbije jaren uitgegroeid tot een echt streetart district. Vele werken sieren Merksemse muren, er is een Street Art Wandeling en de bezieler van de Street Art Cities app woont in Merksem.

50 jaar merho
De acht jonge kunstenaars die de betonnen pijlers van Bib Park onder handen nemen, inspireren zich daarvoor op acht covers van ‘De Kiekeboes’. De geestelijke vader van die stripfamilie, tekenaar Merho, heeft een band met Merksem. Hij woonde lang in het district en de eerste strips van Kiekeboe ontstonden in Merksem. Merho viert deze zaterdag zijn 50-jarig jubileum als striptekenaar en wordt in de bloemetjes gezet.

Jonge kunstenaars
Van de graffitikunstenaars komen er een aantal uit Merksem zelf: illustratice Laura Vargas en EMS. De andere deelnemende artiesten zijn Napam, Kitsune, Jango Jim, Lobster Robin, 2 Dirty en Simon Mannaerts. Vanaf 17 uur gaat het feest verder aan Jongerencentrum Bouckenborgh met de return van de Antwerpse hiphophelden Sint-Andries MC’s. Daar nemen graffitikunstenaars Spitler en Rowena ook de skateramp onder handen.

Programma Bibliotheek Park
13u30 – 15u30 – Workshop graffiti SPRAY & PLAY (10 tot 14 jaar)
13.30u – Vertrek Street Art wandeling #1
14u – Woordkunstperformance
15u – Woordkunstperformance | Merho in de bloemetjes & toepsraak districtsschepen van jeugd.
15u30 – Vertrek Street Art wandeling #2
16u – Woordkunstperformance
17u – Einde

Doorlopend het proces te bezichtigen van de kunstwerken op de zuilen van Laura Vargas, EMS, Napam, Kitsune, Jango Jim, Lobster Robin, 2 Dirty en Simon Mannaerts.

Host: Manu Moreau

Programma JC Bouckenborgh
17u – deuren open
17u15 – 19u15 – Workshop graffiti door SPRAY & PLAY (16+)
20u – Performance – tba
21u – Performance – tba
22u – Performance – Sint Andries MC’s
23u – einde programma en terras

Reservaties
Om te genieten van de performances en heerlijk verfrissende of verwarmende dranken kan je hier reserveren: shorturl.at/imoN8

Inschrijven voor een van de wandelingen of workshops deel te nemen, kan hier: https://markem.splashthat.com/

Locatie: Bibliotheek Park, Van Heybeeckstraat 28A en Jongerencentrum Bouckenborgh, Bouckenborghpark, ingang via Bredabaan 659

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.