Hygiëne laat de wensen over

Op het einde van de zomervakantie startte het wijkteam 1 een dossier op in het kader van geurhinder en mogelijke tekortkomingen inzake koelinstallaties. Dat gebeurde op aangeven van interventieploegen noodhulp en de brandweer.

Samen met het Federaal Agentschap voor de Voedselveiligheid, de milieu-inspectie en dienst brandpreventie van de stad is het woensdag tot een gezamenlijke actie gekomen waarbij drie supermarkten aan de Bredabaan gecontroleerd werden. Bij de drie zaken zijn overtredingen vastgesteld die te maken hebben met de koelinstallatie. De winkels worden aangemaand om zich in regel te stellen. Bij één supermarkt zijn opmerkelijke vaststellingen gedaan. In de hele zaak was er ongedierte. De winkelier bood ook producten aan die de houdbaarheidsdatum hadden overschreden (onder meer is 24 kg scampi vernietigd). De bewaartemperatuur van de te koelen en diepgevroren producten was niet conform. Verder liet de hygiëne het in het algemeen daar afweten, was de infrastructuur op zich niet zoals het hoort en was er sprake van slecht afvalbeheer. Tot slot waren er ook wat administratieve tekortkomingen.

Voor de vastgestelde inbreuken zullen de nodige processen-verbaal en aktes opgesteld worden door de betrokken diensten. De zaak zal aan een hercontrole onderworpen worden.

Bron Lokale Politie Antwerpen

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.