Ontharding bij heraanleg van straten

Bij het opstellen van het bestuursakkoord van het district Merksem werden er doelstellingen geformuleerd rond ontharding, ook vanuit het stedelijk niveau worden er hieromtrent acties ondernomen zoals de Breek Uit! actie. Daarom werden er de afgelopen weken brieven gebust in de straten die op de planning staan voor heraanleg.In deze brieven worden de buurtbewoners opgeroepen om mee na te denken rond ontharding.

Het gaat niet enkel om ontharden, maar ook vergroenen en verblauwen van de straten. Extra plantvakken, bomen, struiken, geveltuinen, de opvang van water in regentonnen of ondergronds, …Bedoeling van deze maatregelen is de straat klaar te maken voor de huidige klimaatwijzigingen, zoals hittestress door warme zomers en wateroverlast door grote buien. En daarbij komt dan het positieve effect van een mooiere, groenere buurt.

Straten die onlangs deze brieven kregen:

  • Akkerbouwstraat
  • Hendrik Van Veldekestraat
  • Gagelvelden
  • Ridder van Parijsstraat
  • Trammezandlei

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.