Aanleg nieuwe aansluiting Deurnesteenweg vanaf maandag 12 oktober

Sinds eind augustus werk het Agentschap Wegen en Verkeer aan de zuidelijke weghelft van de Merksemsebaan (rijstroken richting Wijnegem). De vernieuwing van de bestaande rijstroken en het fietspad is sinds augustus in uitvoering. Op maandag 12 oktober start AWV ook met de aanleg van het nieuwe kruispunt van de Merksemsebaan en de Deurnesteenweg. Dit heeft een impact op verkeer van en naar de ‘bestaande’ Deurnesteenweg.

Deurnesteenweg schuift op en vormt nieuw kruispunt richting Hoogmolenbrug

Ter opfrissing: De Vlaamse Waterweg nv plaatst een nieuwe Hoogmolenbrug over het Albertkanaal. Die komt naast de bestaande brug, zijde Antwerpen. Om de nieuwe brug te ontsluiten vanaf de Merksemsebaan, voorziet AWV een nieuw kruispunt met de Deurnesteenweg. Deze nieuwe aansluiting van de Deurnesteenweg wordt vanaf maandag 12 oktober aangelegd.

Steeds doorgang voor stappers en trappers, autoverkeer volgt omleiding

Voor de aanleg van de nieuwe aansluiting is de Deurnesteenweg gedurende drie weken onderbroken voor gemotoriseerd verkeer.

???????? Voetgangers en fietsers kunnen de werken in beide richtingen passeren via een afgeschermde doorgang
???? Doorgaand autoverkeer volgt, afhankelijk van de bestemming, een omleiding via de Ruggeveldlaan, Turnhoutsebaan en Houtlaan of via de Confortalei en Ter Heydelaan.
???? ???? Lokaal autoverkeer kan de Deurnesteenweg zowel via de Merksemsebaan als via de Eugeen Fahylaan bereiken en tot aan de werfzone rijden. Handelszaken Desco, Quick en de carwash blijven via de Merksemsebaan bereikbaar.

Water-Link herstelt beschadigde waterleiding, geen invloed op watertoevoer

Bij de opbraak van bestaande infrastructuur in de zone tussen de Deurnesteenweg en de projectgrens zijde Merksem werd een bundel van waterleidingen geraakt. De herstellingswerken zijn ondertussen opgestart door maatschappij Water-link, en duren naar verwachting tot eind november. De watertoevoer komt niet in het gedrang.

In die tijd voert AWV geen infrastructuurwerken uit in de onmiddellijke omgeving van de herstellingswerken van Water-Link. De planning van de herinrichtingswerken loopt zo enkele weken uit. De bijkomende hinder voor verkeer blijft beperkt:

???????? Voetgangers en fietsers langs de Merksemsebaan ondervinden geen hinder.
???? Tijdens de herstellingswerken blijft doorgaand autoverkeer op de Merksemsebaan mogelijk over één rijstrook in beide richtingen, via de asverschuiving en een doorsteek doorheen de middenberm.
?? De herstellingswerken situeren zich vanaf woensdag 7 oktober ook ter hoogte van de Bijkhoevelaan. De aanpassingen duren er enkele weken. Door in fases te werken blijft de straat in beide richtingen bereikbaar voor lokaal verkeer, via een versmalde toegang. Tijdelijke verkeerslichten regelen het verkeer op het kruispunt.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.