Nieuw tracé Deurnesteenweg klaar – vanaf vandaag start aanpassen bestaande kruispunt

De nieuwe aansluiting van de Deurnesteenweg, ten zuiden van de Merksemsebaan, is klaar. Nu deze infrastructuur klaar is voor gebruik, vernieuwen we de oude kruispunttak. Dat doen we vanaf maandag 16 november. Tijdens deze werken blijven de handelaars op de Deurnesteenweg bereikbaar.

Deurnesteenweg opgeschoven om nieuw kruispunt te vormen met N120
Het nieuwe tracé van de Deurnesteenweg zal in de nabije toekomst een vierarmig en lichtengeregeld kruispunt vormen met de Merksemsebaan om toegang te bieden tot de nieuwe Hoogmolenbrug. Het nieuw aangelegde deel wordt de hoofdas van en naar Deurne. De bestaande tak van de Deurnesteenweg blijft evenwel behouden en zorgt voor de lokale ontsluiting van de bedrijven en handelaars die erlangs gevestigd zijn.

Vernieuwing aansluiting van bestaande tak met N120 vanaf maandag 16/11
Vanaf maandag 16 november vernieuwen we de aansluiting van de ‘oude’ Deurnesteenweg op de Merksemsebaan. Deze kruispunttak wordt hiervoor volledig afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. De werken duren tot begin december. Wat dit betekent voor elke weggebruiker leest u onder het plannetje.

externe foto – (c) Wegen en verkeer

Stappers en trappers via nieuw tracé, verkeer uit Schoten en Wijnegem volgt omleiding
De werken brengen enige verkeershinder met zich mee. De Deurnesteenweg (oude tak) blijft wel steeds bereikbaar, eventueel via een omleiding.

Voetgangers en fietsers kunnen de oversteekplaatsen aan Euromat en Desco tijdelijk niet gebruiken. Vanuit Schoten en Wijnegem volg je het dubbelrichtingsfietspad tot aan de Industrielaan. Hier steek je over en neem je het fietspad naar de nieuwe Deurnesteenweg. In omgekeerde richting geldt dezelfde route. Bordjes wijzen je de weg.

Gemotoriseerd verkeer:
– kan vanuit Antwerpen rechtstreeks de Deurnesteenweg bereiken, via een doorgang aan de rechterzijde van de werf en het nieuw aangelegde tracé.
– volgt vanuit Wijnegem een omleiding via de Houtlaan, Turnhoutsebaan en Ruggeveldlaan richting de Deurnesteenweg.
– kan vanuit Schoten (vanaf de Hoogmolenbrug) de N120 niet oversteken. Het slaat rechtsaf richting Antwerpen en rijdt vervolgens via de Confortalei, Ter Heydelaan en Fahylaan naar de Deurnesteenweg.

Lokaal autoverkeer kan de Deurnesteenweg dus steeds bereiken, eventueel via een omleiding. Handelszaken Desco, Quick en de carwash blijven toegankelijk.

externe foto – (c) Wegen en verkeer

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.