Speelaanleidingen Runcvoortpark

In het Runcvoortpark worden op verschillende plaatsen speelaanleidingen geplaatst. Speelaanleidingen zijn geen speeltoestellen, maar objecten die uitnodigen tot spelen.

De plaatsing van deze speelaanleidingen is ten vroegste gepland in het najaar van 2021. Hiervoor werd een concept opgesteld waarbij vijf verschillende, sobere ingrepen verspreid in het park worden geplaatst.

Het Runcvoortpark is een park met een historisch karakter. In plaats van traditionele speelaanleidingen zoals rotsblokken of boomstammen werd gezocht naar landschappelijke ingrepen die bezoekers, groot en klein, doorheen het park kunnen ontdekken.

De ontwerper maakte een concept op waarbij vijf verschillende, sobere ingrepen in hoofdzakelijk beton verspreid worden in het park:

 • Placemarkers
  Deze hoekige objecten of zitelementen worden op verschillende plekken in het park gezet. Het zijn blikvangers in het landschap.
 • Stapstenen
  Tussen de bomen naast de vijver en het Runcvoorthof komen ronde stapstenen. Deze maken een speelse verbinding tussen twee paden.
 • Heuvel met belvedère
  In het Runcvoortpark ligt een heuvel. Tegen de helling van deze heuvel worden lijnvormige elementen geplaatst. Deze kunnen gebruikt worden om op te zitten met uitzicht op de vijver en het grasveld.
 • Schilderijlijst
  Wanneer je door een kader met zicht op de vijver en het Runcvoorthof kijkt, geeft dit de indruk van een schilderij. Door de kader kan je ook een mooie foto nemen van het landschap.
 • Zitelement met schaak-/dambord
  Een zitelement met daarin een geïntegreerd schaak-en dambord geeft de mogelijkheid om samen te schaken of dammen in het park.

Het conceptplan staat vanaf half november tot half december aan twee toegangen van het Runcvoortpark, namelijk aan de Terlindenhofstraat en de Nieuwdreef. Of neem een kijkje via onderstaande link.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.