Verkeerscontrole leidt dealers naar onderzoeksrechter

Afgelopen woensdag zette het wijkteam van Merksem/Luchtbal een controleactie op samen met de Vlaamse Belastingdienst. Voor de actie werkte het wijkteam samen met de mobiele eenheid, het verkeersondersteuningsteam (VOT) en het wijkondersteuningsteam (WOT) Noord.

37 voertuigen zijn aan een controle onderworpen. Dankzij de actie kon voor 18 128 euro aan achterstallige belastingen (30 voertuigen) geïnd worden. Drie voertuigen, waarvan de bestuurders de openstaande boetes niet konden betalen, zijn in beslag genomen.

Dankzij de ANPR-camera’s konden negen voertuigen gestopt worden omdat de technische keuring vervallen was. Voor één wagen was de keuring al vervallen sinds 2017. De politie nam ook een auto in beslag die niet verzekerd was. Verder is iemand beboet die het oranje verkeerslicht negeerde en ook enkele ouders die hun kinderen zonder veiligheidsgordel vervoerde.

Eén bestuurder die niet in orde was met de verkeersbelastingen had ook twee flessen lachgas in de koffer liggen. Die zijn in beslag genomen. Bij het doorzoeken van die auto vond de politie ook nog negen verkoopseenheden marihuana, 3,5 gram cocaïne, 76 gram heroïne en 180 gripzakjes. De bestuurder had ook nog cash geld op zak. De bestuurder werd gearresteerd, maar hij gaf aan dat de wagen van een vriend was. Die kwam zich later bij de politie aanmelden om de achterstallige verkeersbelasting te betalen. Het lukte hem niet om de 2 600 euro te betalen. Gezien zijn vermoedelijke betrokkenheid bij drugshandel, is ook die man gearresteerd. Bij hem thuis vond de politie nog meer cocaïne en luxeproducten. De wagen werd in beslag genomen in het kader van het onderzoek naar de drugshandel. Was dat onderzoek er niet, dan zou de politie beslag leggen omdat het voertuig niet verzekerd was. Was de wagen wel verzekerd, dan zou de belastingdienst de auto inhouden omwille van de achterstallige verkeersbelasting.

Bron Lokale Politie Antwerpen

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.