Heraanleg Trammezandlei en Ridder van Parijsstraat

De riolering in de Trammezandlei en de Ridder van Parijsstraat is aan vernieuwing toe. Dit biedt de mogelijkheid om na de vernieuwing van de riolering ook de rijweg en het voetpad opnieuw aan te leggen. District Merksem voert deze werken samen uit met Aquafin in 2022.

De heraanleg geeft kans tot het ontharden, vergroenen en verblauwen van de straat. Denk aan extra plantvakken, bomen, struiken, geveltuinen, opvang van water door regentonnen, ondergrondse wateropvang, …. Dit zijn maatregelen die zowel op publiek als privaat domein kunnen genomen worden. Zo maakt men de straat klaar voor de wijzigingen van het klimaat zoals hittestress door warme zomers en wateroverlast door onder andere grote buien.  En nog belangrijker, de straat wordt een fijne straat om te wonen en te vertoeven.

Op 3 december 2020 om 18u30 organiseert het district een digitaal infomoment met een workshop. Deelnemen kan door tot 30 november in te schrijven via wijkoverleg.merksem@antwerpen.be. Op 3 december ontvangen alle ingeschreven deelnemers een link naar de meeting.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.