112 nieuws Merksem

Controle handelszaken

Afgelopen zaterdag heeft het wijkteam van Merksem/Luchtbal enkele instellingen gecontroleerd. De politie deed de actie samen met inspecteurs van de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid. Zo bezochten ze een dagwinkel, nachtwinkel, bakkerij, twee pitazaken en een uithaalrestaurant. In de dag- en nachtwinkels liep alles volgens het boekje. Voor de bakkerij was het een hercontrole door de politie omdat er eerder zwartwerk vastgesteld werd. Maar de uitbaatster blijft hardleers en opnieuw is twee keer zwartwerk vastgesteld. De vrouw mag zich ook aan een economisch pv verwachten omdat de aanduiding van prijzen ontbrak. In een van de restaurants was er een inbreuk tegen de regelgeving rond deeltijdse arbeid. In het meeneemrestaurant was er ook een en ander vast te stellen. Ze werden aangemeld bij de federale overheidsdienst Economie en het FAVV. Er zijn ook processen-verbaal opgesteld voor onder meer het gebrek aan inkijk en een probleem rond vestingseenheid.

Bron Lokale Politie Antwerpen

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.