Cultureel Ontmoetingscentrum Merksemdok organiseert stoepgesprekken en deelt posters uit in Oud-Merksem

Omwille van corona blijft Cultureel Ontmoetingscentrum Merksemdok nog zeker tot einde januari gesloten. De medewerkers en vrijwilligers blijven echter niet bij de pakken zitten en organiseren stoepgesprekken in de wijk Oud-Merksem en delen posters uit.

In deze onzekere periode heeft iedereen wel eens nood aan een babbel en wat steun. Daarom gaan de medewerkers en vrijwilligers elke woensdag deur aan deur langs bij de wijkbewoners om te polsen hoe het met hen gaat en te helpen waar nodig en mogelijk.

Leerlingen van het Stedelijk Lyceum Merksem maakten in samenwerking met illustratrice Kelly van Loon, die zelf in de wijk woont, ook een poster met een kunstzinnige tekening en de opschriften ‘komt snor’ en ‘#allemaalsamen’. De poster werd wel 200 keer met de hand gezeefdrukt en in de wijk uitgedeeld zodat bewoners hem voor hun raam kunnen hangen.

“We mogen niet vergeten dat we allemaal samen in dezelfde boot zitten. We moeten naar elkaar luisteren en helpen waar we kunnen. We hopen met de stoepgesprekken een luisterend oor te bieden en via de posters een gevoel van verbondenheid te creëren tussen de wijkbewoners”, aldus Carl Petré, coördinator van het ontmoetingscentrum.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.