Extra toelages en gratis coaching voor Antwerpse ondernemers

Antwerpse ondernemers kunnen ook in 2021 steun krijgen van de stad. Ondernemers konden in 2020 beroep doen op tal van steunmaatregelen. De stad heeft er drie uitgebreid tot eind 2021.

Gratis coaching voor winkeliers en horeca

Alle Antwerpse datailhandelaars en horecaondernemers kunnen er tot eind 2021 gebruik van maken. Het geldt ook voor ondernemers met initiatieven om de digitale bereikbaarheid van lokale handels- en horecazaken te verhogen en te promoten, zoals een gezamenlijke webshop.

Er zijn 11 coachingsessies, waaruit je er 2 kan kiezen. Alle sessies zijn individueel en op maat van de ondernemer. De infosessie vindt plaats in uw zaak, of via videocall of telefonisch. Vroeger waren de coachings eerder voor starters, nu is dat breder. De stad ondersteunt hiermee haar ondernemers tijdens de coronacrisis. Ook als je al lang een zaak hebt, kan je gratis professioneel advies krijgen rond kostenbeheer, sociale media, verkoopstraining, onderhandelen, winkelrinrichting …

Verhoging toelage handelaarsvereniging

De stad Antwerpen verhoogt tot 31 december 2021 de toelage voor grootschalige initiatieven van handelaarsverenigingen.

Verhoging toelage van 5.000 naar 15.000 euro.
Verhoging percentage van 50% naar 75%.
Zo krijgen verenigingen van handelaars een welverdiend steuntje in de rug.

Tijdelijk verhoogde renovatietoelage voor handelspand

Mooie winkels en horecazaken maken uw straat nog aantrekkelijker. Daarom kan je een toelage krijgen van de stad voor de renovatie van je handelspand. Vraag als huurder of eigenaar deze toelage aan voor de renovatie van een voorgevel of renovatie van een commerciële ruimte.

  • Je kan tot 75% van het factuurbedrag terugbetaald krijgen.
  • Je kan sommige toelagen cumuleren.
  • Zowel de eigenaar en/of de huurder van een handelspand komen in aanmerking, afhankelijk van de toelage..
  • Je kan een verhoogde renovatietoelage aanvragen voor de voorgevel van een gebouw of een winkelunit.
  • Als je investeert in het kader van preventie tegen het coronavirus en dit factureert tussen 1 april 2020 en 31 december 2021, dan verleent de stad Antwerpen, éénmalig, een bijkomende renovatietoelage. Het gaat om de plaatsing van een kassascherm, scheidingswand, beschermingswand, display of telsysteem in een winkel of horecazaak met een oppervlakte tot 400m². De investeringen worden voor 50% terugbetaald met een maximum van 2.000 euro

Meer info vind je op deze site

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.