Volgende stap voor inrichting omgeving Theunisbrug

Merksem
26 juni 2022, 14:03
Meest bewolkt
Meest bewolkt
19°C
gevoelstemperatuur: 21°C
luchtdruk: 1020 mb
vochtigheid: 63%
windsnelheid: 11 km/h Z
Windstoten: 14 km/h
UV-Index: 5
zonsopgang: 5:28
zonsondergang: 22:02
Verwachting 26 juni 2022
dag
Meest bewolkt
Meest bewolkt
21°C
windsnelheid: 7 km/h ZZW
Windstoten: 22 km/h
nacht
Meest bewolkt
Meest bewolkt
14°C
windsnelheid: 4 km/h ZZW
Windstoten: 14 km/h
Verwachting 27 juni 2022
dag
Stortbuien
Stortbuien
21°C
windsnelheid: 11 km/h WZW
Windstoten: 25 km/h
nacht
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
11°C
windsnelheid: 4 km/h WZW
Windstoten: 22 km/h
Verwachting 28 juni 2022
dag
Deels zonnig
Deels zonnig
23°C
windsnelheid: 7 km/h ZZW
Windstoten: 18 km/h
nacht
Meest helder
Meest helder
14°C
windsnelheid: 4 km/h ZO
Windstoten: 11 km/h
Verwachting 29 juni 2022
dag
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
26°C
windsnelheid: 7 km/h ZZW
Windstoten: 22 km/h
nacht
Meest helder
Meest helder
14°C
windsnelheid: 4 km/h WNW
Windstoten: 14 km/h
Verwachting 30 juni 2022
dag
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
25°C
windsnelheid: 7 km/h Z
Windstoten: 22 km/h
nacht
Bewolkt
Bewolkt
13°C
windsnelheid: 7 km/h W
Windstoten: 22 km/h
 

Archieven

De werken aan de Theunisbrug op de grens van Merksem en Deurne zitten op schema en zijn tegen deze zomer klaar. Wanneer de brug klaar is, start de inrichting van de omgeving, met een verblijfsruimte langs het water, een groene buurtparking, een nieuwe ventweg en de herinrichting van de Schijnpoortweg parallel aan de Theunisbrug. Eind 2021 zijn alle werken in principe klaar.

De afgelopen twee jaar is de vroegere Burgemeester Gabriël Theunisbrug vervangen door twee nieuwe bruggen voor auto-, fiets- en voetgangersverkeer en een nieuwe brug voor de tram. De nieuwe Theunisbrug is bijna 3 meter hoger, zo kunnen de binnenschepen op het Albertkanaal meer containers vervoeren. Ook is het Albertkanaal onder de brug verbreed voor een vlottere doorgang van het scheepsverkeer. Tegen de zomer zijn de werken aan de brug klaar en kan het verkeer in beide richtingen over twee rijstroken rijden.

Aansluitend krijgt de Schijnpoortweg parallel aan de Theunisbrug (kant Sportpaleis) een nieuwe inrichting en wordt de zone onder de brug ingericht als verblijfsruimte langs het water. Een nieuwe verbindingsweg, ook parallel met de Theunisbrug maar aan de kant van Kronenbrug, zorgt voor de bereikbaarheid van de nieuwe groene buurtparking en de verbinding naar de Schijnpoortweg onder de burg door.

Schepen voor mobiliteit Koen Kennis: “We maken van de vervanging van de Theunisbrug gebruik om de hele omgeving een upgrade te geven. Dankzij de nieuwe fiets- en wandelpaden, de verblijfsruimte aan het water en de groene buurtparking gaan bereikbaarheid en leefbaarheid van de buurt erop vooruit. “

Groene buurtparking

Langs de nieuwe Theunisbrug, aan de kant van Kronenburg, komt een groene buurtparking, met plaats voor 30 wagens. De buurtparking zal bereikbaar worden via de nieuwe enkelrichting-verbindingsweg. Deze loopt vanuit de Tweemontstraat parallel met de nieuwe Theunisbrug, gaat onder de burg door en maakt zo de verbinding met de Schijnpoortweg aan de andere kant van de brug. Buurtbewoners kunnen op termijn de parking ook bereiken via een voetgangersdoorsteek vanuit de Tweemontstraat.

Verblijfsruimte langs het water

De vernieuwde Theunisbrug hoger is dan de oude en creëert daardoor meer ruimte onder de brug. Naast de enkelrichting-verbindingsweg voor gemotoriseerd verkeer tussen de Tweemontstraat en de Schijnpoortweg, legt de stad onder de brug een verblijfsruimte aan met zitbanken en verlichting.

Timing

De plannen voor de heraanleg van de Schijnpoortweg (parallel met de Theunisbrug) en de nieuwe verbindingsweg zijn klaar. Na het verkrijgen van de omgevingsvergunning, starten de werken aan de verbindingsweg en de groene buurtparking in de loop van de zomer van 2021. De werken aan de Schijnpoortweg (parallel met de Theunisbrug) starten in het najaar van 2021. Eind 2021 zijn alle werken klaar.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.