Week van de Poëzie – Een klein geluk

Corona of niet, ook in 2021 heeft Merksem wat in petto tijdens de ‘Week van de Poëzie’. Van 29 januari tot 21 februari kunnen Merksemnaren genieten van gedichten en foto’s op grote panelen in het Gemeentepark en in een brochure. Het thema dit jaar is ‘klein geluk’.

Terwijl een virus de wereld in zijn greep hield, gingen we vorig jaar allemaal op zoek naar ‘klein gelukskes’. Het intens samenzijn met personen in je bubbel, een berenzoektocht als welgekomen afwisseling, niet meer in de file staan… Iedereen zocht naar fijne momenten die de lockdown en coronamaatregelen wat draaglijker maakten.

Poëzieroute en brochure

Maar liefst 366 dichters en 55 amateurfotografen deelden hun ervaringen via een gedicht of een foto. De mooiste, origineelste en meest creatieve inzendingen werden gebundeld. Wandelaars kunnen de geselecteerde gedichten en foto’s van vrijdag 29 januari tot en met zondag 21 februari ontdekken op grote panelen in het Gemeentepark Roosendael. Wie liever thuis geniet van poëzie en mooie foto’s, kan tijdens de openingsuren een brochure ophalen aan het stadsloket in het districtshuis (Burgemeester Jozef Nolfplein 1) of in bibliotheek Park (Van Heybeeckstraat 28).

#mijnmerksem

Wandelaars die tijdens hun wandeling langs de panelen in het Gemeentepark mooie foto’s maken, kunnen die op sociale media delen met #mijnmerksem of ze via communicatie.merksem@antwerpen.be aan het district bezorgen. De tofste inzendingen worden in het districtsmagazine MXM gepubliceerd.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.