Hinder tramverkeer werken G. Theunisbrug

Afgelopen zomer startte de aannemer met de heraanleg van de westelijke helft van het kruispunt (kant Gasthuishoevestraat). Intussen zijn daar de rijstroken van de Minister Delbekelaan richting Deurne (inclusief de riolering) volledig vernieuwd en is de traminfrastructuur op het kruispunt verlegd en gemoderniseerd. Deze week rondt men de werken aan deze zijde af en kan de grote fasewissel op het kruispunt gebeuren.

Van 30 januari tot en met 1 februari 2021 worden de tramsporen aan de kant van Merksem aangesloten op de trambedding op de nieuwe Gabriel Theunisbrug. Hierdoor worden de tramlijnen 2, 3 en 6 tijdelijk onderbroken.

De werken aan de tramsporen op de trambedding op de nieuwe Gabriel Theunisbrug aan de kant van Merksem geven tijdelijk onderstaande hinder op tramlijnen 2,3 en 6:

  • Lijn 2 wordt ingekort tot het traject Hoboken – Sportpaleis
  • Lijn 3 wordt in twee deeltrajecten opgesplitst : P+R Melsele – Sportpaleis en P+R Merksem – Melkmarkt
  • Lijn 6 rijdt deze dagen niet

Het wegverkeer ondervindt amper hinder tijdens het omschakelweekend. Op dinsdagochtend 2 februari verschuiven we de signalisatie, zodat je voortaan te voet, met de fiets of met de wagen over de nieuwe rijstroken en het fietspad rijdt. Ook de tram kan vanaf dinsdag opnieuw door over de nieuwe sporen op het kruispunt.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.