Heraanleg Catershoflaan

District Merksem legt in samenwerking met Aquafin de Catershoflaan opnieuw aan. Ter voorbereiding van de heraanleg wordt er in de week van 8 maart een grondmechanisch onderzoek in de straat uitgevoerd.
Met de heraanleg wordt er in ook een gescheiden rioleringsstelstel aangelegd. In samenspraak met Aquafin wil men de buurt hierover tijdig informeren. Op dinsdag 20 april om 19 uur is iedereen welkom op een digitaal infomoment.

Voorbereidende werken – grondmechanisch onderzoek

Met de heraanleg van de straat wordt de riolering vernieuwd. Als de weersomstandigheden het toelaten start op 8 maart de aannemer Group Van Vooren met een grondmechanisch onderzoek in de straat. Dit onderzoek geeft een beeld van de opbouw en de samenstelling van de ondergrond. Op vier verschillende plaatsten in de straat maakt de aannemer boringen, plaatst peilbuizen en voert infiltratieproeven uit.
Er geldt een plaatselijk parkeerverbod om de werken te kunnen uitvoeren. De werken duren tot 12 maart. Bij slechte weersomstandigheden worden de werken op een later tijdstip uitgevoerd.

Aanleg gescheiden rioleringsstelsel – “afkoppelen”

De nieuwe Catershoflaan krijgt een gescheiden rioleringsstelsel. Het regenwater en afvalwater worden in de toekomst apart afgevoerd. Het propere regenwater kan deels ter plaatse in de bodem sijpelen voor het in de regenwaterleiding terechtkomt.
Als eigenaar bent u verplicht om het afvalwater van uw woning (wc, bad, spoelbak,…) onverdund te lozen in de vuilwaterriool. Dat doet u door regenwater uit de afvalwaterafvoer te weren. Dit noemen we afkoppelen.

Om u zo correct mogelijk te informeren, organiseert het district in samenspraak met Aquafin een infomoment. Tijdens dit infomoment zal de afkoppelingsdeskundige een grondige toelichting geven over het afkoppelen en wat dit voor de bewoners kan betekenen. Na dit infomoment is het mogelijk om de afkoppelingsdeskundige van Aquafin naar de bewoners hun persoonlijke situatie te laten kijken en ter plaatse adviseren. Hiervoor krijgen de bewoners een brief van Aquafin.

Door het coronavirus is een fysieke bijeenkomst niet mogelijk. Daarom plant men een digitaal infomoment op dinsdag 20 april om 19 uur. Voor dit infomoment moet u inschrijven voor 1 april. Schrijf u in door uw naam, adres, telefoonnummer en mailadres te bezorgen aan wijkoverleg.merksem@antwerpen.be. De inschrijving is noodzakelijk vermits u een half uur voor aanvang een mail ontvangt met daarin de link voor het infomoment.

Volgende stap

Momenteel wordt het voorontwerp voor de nieuwe straat uitgewerkt. Zodra dit voorontwerp klaar is wordt dit voorgesteld en besproken tijdens een nieuw infomoment. Dit infomoment is momenteel voorzien voor de zomer. Daarna wordt het voorontwerp uitgewerkt tot een definitief ontwerp.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.