Heraanleg Trammezandlei en Ridder van Parijsstraat

Stad Antwerpen en district Merksem leggen in samenwerking met waterlink en Aquafin de Trammezandlei en Ridder van Parijsstraat opnieuw aan. De werken zijn gepland in 2022. Via een digitale bevraging werden sfeerbeelden gekozen en suggesties en wensen voor de nieuwe straat gegeven. Op een digitaal infomoment woensdag 10 maart 2021 wordt de stand van zaken verder besproken.

Aangename straten en pleinen die zorgen voor verkoeling, meer groen en water. Dat is wat de stad met ‘Antwerpen Breekt Uit’ wil realiseren. Dankzij dit project worden stukken straat of verharde pleinen vervangen door groen of door waterdoorlatende materialen. Meer ruimte voor water en groen zorgt niet alleen voor meer woonkwaliteit, maar ook voor een veilige opvang van overvloedige regen of verkoeling tijdens warme zomerdagen. Op sommige plaatsen kan het opgevangen water tijdens extreme droogte worden hergebruikt.

Indien u wenst deel te nemen aan het infomoment, moet u vooraf inschrijven. Dit kan tot 7 maart 2021 door uw naam, adres, telefoonnummer en mailadres te bezorgen aan wijkoverleg.merksem@antwerpen.be. De inschrijving is noodzakelijk, vermits u een half uur voor aanvang een mail ontvangt met daarin de link voor het infomoment.

Voor het digitale moment wordt gebruik gemaakt van Zoom, een applicatie om online te vergaderen. Om deel te nemen heeft u een internetverbinding en een PC, tablet of smartphone nodig.

Voorbereidende werken – grondmechanisch onderzoek

Met de heraanleg van de straat wordt de riolering vernieuwd. Als de weersomstandigheden het toelaten start op 22 maart de aannemer Group Van Vooren met een grondmechanisch onderzoek in beide straten. Dit onderzoek geeft een beeld van de opbouw en de samenstelling van de ondergrond. Op drie verschillende plaatsten in beide straten maakt de aannemer boringen, plaatst peilbuizen en voert infiltratieproeven uit. Er geldt een plaatselijk parkeerverbod om de werken te kunnen uitvoeren. De werken duren tot 26 maart. Bij slechte weersomstandigheden worden de werken op een later tijdstip uitgevoerd.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.