Sporting A brengt gloednieuwe Antwan-wandelquiz naar 4 nieuwe parken

Na de eerste succesvolle passage van de Antwan-wandelquiz in 4 Antwerpse parken, verhuist Sporting A vanaf 3 april de quiz naar 4 andere parken in Antwerpen, Berchem, Merksem en Wilrijk. Op deze locaties zullen gloednieuwe quizvragen te vinden zijn. Bovendien is de quiz nu in elk park verschillend. Met de Antwan-wandelquiz wil de stad gezinnen op een leuke en laagdrempelige manier in beweging krijgen en houden in deze coronatijden.

Wandelen blijft nog steeds een van de populairste activiteiten om in beweging te blijven in deze coronaperiode. Daarom lanceerde stad Antwerpen in januari 2021 de Antwan-wandelquiz in 4 parken: een uitgestippelde wandelroute met 12 borden met daarop telkens een sportvraag waarin Sporting A-mascotte Antwan de hoofdrol speelt.

De eerste versie van de Antwan-wandelquiz kon op heel wat positieve reacties rekenen. Voor veel gezinnen en scholen is het een leuk alternatief voor de klassieke wandeling in de buurt. Nu het weer aangenamer wordt, wil Sporting A de Antwerpenaren extra mogelijkheden aanbieden om in de buitenlucht actief te zijn en brengt ze de Antwan-wandelquiz naar 4 nieuwe parken.

Nieuwe locaties én nieuwe versies van de wandelquiz

Nu de borden een aantal maanden op de eerste locaties hebben gestaan, verplaatst Sporting A het concept naar 4 andere parken. De vernieuwde Antwan-wandelquiz is vanaf 3 april tot eind juni te vinden in het Stadspark (Antwerpen), het Brilschanspark (Berchem), het Bouckenborghpark (Merksem) en het Steytelinckpark (Wilrijk).
Bij het uitwerken van de nieuwe quizvragen, hield Sporting A rekening met de feedback van de deelnemers. Terwijl de eerste quiz nog dezelfde was in elk park, kan je nu in de 4 parken een andere quiz vinden. Er zijn ook meer doe- en zoekvragen opgenomen. Extra veel quiz- en wandelplezier dus.

Het quizconcept blijft hetzelfde: op de wandelroutes in de parken kom je borden tegen waarop Antwan een sportvraag stelt. Met de letters die bij elk juist antwoord horen, kan je op het einde van de wandeling een zin of een woord vormen. Heb je het antwoord gevonden, dan kan je via de AntwanGo-app met Antwan op de foto.

Speel de quiz en ga op de foto met Antwan met de AntwanGo-app

Ook bij deze vernieuwde versie van de quiz kan je gebruikmaken van de AntwanGo-app op de smartphone. In de app loodst Antwan de deelnemers door de vragen en maakt het hen gemakkelijk om de antwoorden te geven en de nodige letters te verzamelen. Wordt de oplossing op het einde gevonden, dan kan de deelnemer een leuke foto maken met Antwan in Augmented Reality (AR). Die technologie maakt het mogelijk om Antwan virtueel in het park te plaatsen, naast de mascotte te gaan staan en met Antwan op de foto te gaan.

Deelnemers die al eerder de AntwanGo-app gebruikten, moeten even de meest recente versie van de app downloaden om de vernieuwde quiz te spelen. Hierin is de optie opgenomen om aan te duiden in welk park je bent en meteen de juiste bijhorende vragen te krijgen.

Speel de Antwan-wandelquiz coronaproof

De stad vraagt om bij de wandeling rekening te blijven houden met de geldende coronamaatregelen. Speel deze wandelquiz dus met je gezin of met een maximum van 4 personen boven 12 jaar en met respect voor de afstands- en hygiënerichtlijnen.

“Antwan en de Antwerpenaar zijn nog lang niet uitgestapt. Sporting A stelt met plezier vast dat de Antwerpse gezinnen hun weg vinden naar de parken om hun wandelbenen en kennis te testen tijdens deze sportieve en pedagogisch bijzonder verantwoorde Antwan-wandelquiz”, vertelt schepen voor sport Peter Wouters. “Themawandelingen zijn een ideale bubbelactiviteit met de kinderen in wat jammer genoeg nog altijd coronatijden zijn, en wie weet een opstapje naar meer beweging en (gezins)sport. En ook daar is het ons natuurlijk om te doen. De stad nodigt de Antwerpse gezinnen dan ook graag uit om opnieuw volledig coronaveilig op pad te gaan in de parken en zich op sleeptouw te laten nemen door Sporting A-mascotte en kindervriend Antwan.”

Praktische informatie

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.