Proefopstelling met toegangsverbod voor vrachtverkeer in Merksemse straten

In district Merksem weert een proefopstelling vanaf 6 mei het vrachtverkeer in de omgeving tussen de Bredabaan, Merksemheidelaan, Winkelstap, Eethuisstraat, Molenlei en het Victor Roosensplein. Na een positieve evaluatie kan de aanpassing permanent worden.

In de zuidelijk gelegen zijstraten van de Bredabaan en de Oudebareellei in Merksem geldt al jaren een toegangsverbod voor vrachtverkeer. Hierdoor rijden vrachtwagens door de omliggende straten. Dit is niet wenselijk omdat het hier gaat over woonstraten.

Op vraag van district Merksem wordt daarom vanaf 6 mei in deze omgeving de toegang verboden voor vrachtverkeer van meer dan 3,50 ton, uitgezonderd voor laden en lossen. Het gaat om het gebied gelegen tussen de Bredabaan, Merksemheidelaan, Winkelstap, Eethuisstraat, Molenlei en het Victor Roosensplein. De laatste straat wordt mee opgenomen in deze zone. In de Molenlei (een fietsstraat) is er al een proefopstelling waarbij het vrachtverkeer geweerd wordt. De signalisatie hiervan wordt aangepast conform de nieuwe proefopstelling.

Na 6 maanden zal stad Antwerpen de proefopstelling evalueren. Bij een positieve evaluatie zal het vrachtverkeer definitief geweerd worden in dit gebied.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.