Verkeerssituatie Groenendaallaan wijzigt regelmatig

Wie regelmatig langs de Groenendaallaan passeert, heeft het al gezien: de voorbereidende werken voor de Bypass, de tijdelijke Ring die langs het viaduct van Merksem zal gebouwd worden, zijn gestart. De werken hebben impact op het wegverkeer, voetgangers en fietsers. Zo zal er voor wie op de Groenendaallaan richting Noorderlaan rijdt tijdens verschillende fases maar een beperkt aantal rijstroken beschikbaar zijn. Ook zal het het op- en afrittencomplex Merksem gedurende bepaalde periodes afgesloten zijn.  De verkeerssituatie wijzigt dus regelmatig. Pas daarom je rijstijl en snelheid aan.

 

Eerst volgende wijziging: Op vrijdag 21 mei is er voor het verkeer dat op de Ring richting Antwerpen rijdt, gedurende één dag een rijstrook afgesloten op de afrit Merksem (naast station Luchtbal).

Het gebied van de werken en de tijdstippen met de meest ingrijpende hinder vind je op het onderstaande kaartje.

(Externe foto)

Waarom zijn de werken nodig?

Om de Bypass of tijdelijke Ring te kunnen bouwen, moeten er verschillende nutsleidingen worden verplaatst. Die werken voeren we nu uit zodat we in 2022 kunnen starten met de bouw van de Bypass. Die komt naast de bestaande Ring te liggen aan de zijde van het Sportpaleis. Dankzij de Bypass kunnen we het verkeer op de snelweg houden tijdens de Oosterweelwerken en een stabiele verkeerssituatie creëren voor de duizenden voertuigen die vandaag over de Ring rijden. Bovendien kan de aannemer door de Bypass sneller werken.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.