112 nieuws Merksem

Controle op openbaar vervoer

Afgelopen vrijdag hebben het wijkteam Merksem en Luchtbal en de mobiele eenheid de openbare vervoersmaatschappij ondersteund bij een controleactie. Ook de dienst hondensteun van de federale politie nam deel aan de actie. Ter hoogte van de haltes Burgemeester Nolfplein en Borrewaterstraat controleerden ze 21 trams. 217 reizigers hadden geen geldig vervoersbewijs en kregen een proces-verbaal wegens zwartrijden. Zeven keer konden de drugshonden iemand vinden die in het bezit was van gebruikershoeveelheden drugs. Telkens kreeg de betrokkene een onmiddellijke minnelijke schikking aangeboden van 75 euro. Eén dealer dacht de politie te slim af te zijn door naar achteren te wandelen in de tram en zich daar te ontdoen van bezwarend materiaal. Maar de collega’s die in burger werkten, kregen dat natuurlijk in de gaten. De man van 20 jaar had vijf voorverpakte dosissen cocaïne weggegooid. Hij had ook een bedrag aan cash geld op zak. De politie trof ook nog iemand aan die onder voorwaarden vrij was, maar ze had die voorwaarden geschonden en dus stelde de politie daar een proces-verbaal voor op. Ook kregen zes bestuurders een proces-verbaal van waarschuwing omdat de verlichting van hun motorvoertuig defect was.

Bron Lokale Politie Antwerpen

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.