Snelle en tijdelijke verkeersmaatregelen

Om de verkeersveiligheid te vergroten plant stad Antwerpen snelle en tijdelijke verkeersmaatregelen, zoals het plaatsen van rijbaankussens, in verschillende districten. Het gaat om 6 straten in de districten Antwerpen, Borgerhout, Hoboken en Merksem. Alle werken zijn in principe afgerond tegen het einde van 2021.

Voor Merksem gaat het om volgende aanpassingen:

  • Laarsebaan
    Hier worden 4 plaatselijke rijbaanversmallingen gecreëerd door 2 rijbaankussens ter hoogte van de huisnummers 147,171,191 en 213. Er worden markeringen met plooibakens aangebracht om ontwijkgedrag over het fietspad en het parkeervak te voorkomen.
  • Gildestraat en Constant De Jonghstraat (bijsturing)
    Om te voorkomen dat voertuigen de al aanwezige verkeersplateaus ontwijken via het fietspad en voetpad worden de verkeersplateaus langs de onpare zijde versmald naar 4,50 meter (ter hoogte van Gildestraat nummer 9 en 25 en Constant De Jonghstraat tegenover nummer 6 en 40). Om ontwijkgedrag over het fietspad en voetpad te voorkomen worden er markeringen aangebracht en plooibakens.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.