Expo Boem Paukeslag! Bezette stad x5

Vijf jonge kunstenaars nemen op een frisse, eigentijdse manier de dichtbundel ‘Bezette Stad’ onder handen. Het vertrekpunt is de collectie van het Letterenhuis, met onder andere drukproeven en brieven van Paul van Ostaijen. Het eindpunt: een reizende multimediale installatie.

Deze reizende expo spoort jongeren aan om na te denken over thema’s uit de dichtbundel die vandaag nog steeds relevant zijn, zoals oorlog, beeldvorming, taal en kunst. Maar ze inspireert ook tot kritisch kijken naar de omgeving, om er inspiratie uit te halen en er creatieve uitingen aan te geven. Net zoals Van Ostaijen deed met de iconische dichtbundel ‘Bezette Stad’.

Meer info via deze externe link
Bib Park (Van Heybeeckstraat 28)
tijdens de openingsuren van de bib van 19/06 tot 31/07/2021

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.