4/7 tem 28/8: Sterk Onversterkt concerten in de Gildentuin

Ook deze zomer organiseert Cultureel Ontmoetingscetrum Merksemdok gezellige zomerconcerten in de tuin van het Gildenhuis (Gildestraat 10 in Merksem). Koop je tickets voor 5 euro (2 euro kansentarief) via www.merksemdok.be/gildentuin.

Op het programma

 • Zondag 4/07 – 14 u – The Quest
  Intiem concert op een prachtige locatie! Dit 8-koppig gezelschap brengt folk en kleinkunst in een kunstig geweven eigenzinnig kleedje. Hun sterkste troef is hun vrouwelijke meerstemmigheid, prachtig omkaderd door het verfijnde instrumentarium van accordeon, gitaar, viool, contrabas en percussie.
 • Zondag 11/07 – 14 u – Brassdrum
  Een vrolijk Quartet rond drummer/percussionist Chryster Aerts. Verwacht je met deze 3 straffe blazers en percussionist aan wereldse melodieën met groovy baslijnen en afro grooves, vol verrassende wendingen.
  Tim De Jonghe: trompet I Juan Carlos Rosquete: saxofoon I Glen de Jonghe: bastuba I Chryster Aerts: drum/percussie
 • Zondag 18/07 14 u – Demi-Sec
  Demi-sec is een trio met een passie voor mooie melodieën die zij door hun akoestische vertolkingen laten herleven. Met gitaar, klarinet en bas tast Demi-Sec de muzikale grenzen af en vertolkt zowel Europese als Amerikaanse traditionals en standaards. From swing to latin. Van klezmer tot musette.
  Philippe Cassiers: klarinet – sax I Dirk Poel: gitaar I Kris Van Daele: contrabas
 • Zondag 25/07 – 14 u – Alma de Lágrimas in Trio
  Eén enkel akkoord kan je onmiddellijk in een andere wereld toveren en die kunst hebben de heren van l’Alma de Lágrimas volledig in de vingers. Flamencogitarist Wim Cops en contrabassist Ruben Appermont zorgen voor een authentieke en originele klankbeleving. Met ijzersterke composities staat ze in Trio op het podium met Elise De Vliegher in haar favoriete rol als zangeres en danseres.
 • Zaterdag 31/07 – 19u – Sterk Onversterkt Jam sessie
  Meer dan ooit wordt er uitgekeken naar een stroomloos weerzien. Deze laatste avond van juli staat dan ook volledig in het teken van ontmoeting, ontdekking en verbinding. Hiermee volgen we de bijzondere traditie van Sterk Onversterkt om artiesten en publiek zo dicht mogelijk bij elkaar te brengen.
  Sterk Onversterkt vzw zorgt voor straffe, maar zeer hulpvaardige artiesten die je over mogelijke muzikale schroom heen helpen. Breng je stroomloze instrument mee (piano niet aanwezig), we maken samen een muzikale wereldreis en jij zit er midden in!
 • Zaterdag 21/08 – 19u: E.K. & The HUGGS
  E.K. & The Huggs brengen covers van 60’s tot ’90’s, beat, motown, pop en een vleugje folk, met een klassieke bezetting van gitaren, bas en drum.
  Eefje & Kay en Stefaan zingen de hoge noten en swingen erop los. Feel the groove!
 • Zaterdag 28/08 – 19u: Brasserie croque-notes
  Un petit coin de paradis
  Brasserie Croque-Notes brengt klassiekers en onbekende juweeltjes uit het repertoire van Georges Brassens, de vader van het Franse chanson. In oktober zou hij 100 worden!
  Het wordt een ontspannen en gezellige avond, en u hoeft zelfs geen Frans te kennen. We vertellen over nummers en leven van Brassens, en de muziek maakt u goedgezind – met die typische ‘pom pom’, musette, een walske of een jazzke. Brassens bezingt de liefde, de vriendschap, de hypocrisie, de samenleving en de pikante dingen des levens. We zingen graag uw favoriete nummer …

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.