Schoolstraat Ullenshofstraat

De Ullenshofstraat is sinds 29 april 2019 een schoolstraat. De straat wordt aan het einde van de schooldag van 16.10u tot 16.25u afgesloten voor alle inkomend gemotoriseerd verkeer. Deze maatregel werd ingevoerd als een proefproject. In januari 2020 werd een digitale bevraging uitgevoerd bij buurtbewoners, leerlingen en schoolmedewerkers om het proefproject te evalueren. Het proefproject werd gunstig geëvalueerd. De schoolomgeving is veiliger, aangenamer en kindvriendelijker geworden. De schoolstraat wordt dan ook definitief ingevoerd.

Het afsluiten van de Ullenshofstraat voor inkomend verkeer geldt enkel tijdens schooldagen, op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. In schoolvakanties of tijdens een examenperiode geldt de maatregel niet. Van 16.10u – 16.25u wordt de Ullenshofstraat afgesloten voor inkomend verkeer zodat schoolgaande kinderen zich veiliger kunnen verplaatsen in de straat. Een gemachtigd toezichter van het Groenendaalcollege plaatst hiervoor een nadarhek met de nodige signalisatie.

Tijdens de proefperiode werd de signalisatie voor het afsluiten van de straat geplaatst ter hoogte van huisnummer 3 omdat er een kinderopvang gevestigd was. Vermits deze kinderopvang ondertussen verhuisd is, zal de signalisatie geplaatst worden ter hoogte van het kruispunt met de Gagelveldenstraat zodat het principe schoolstraat voor heel de Ullenshofstraat geldt.

Het invoeren van de schoolstraat geldt als één van de maatregelen in kader van een verkeersveilige schoolomgeving. In samenspraak met de scholen wordt bekeken welke andere maatregelen genomen kunnen worden om de schoolomgevingen in Merksem nog veiliger te maken.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.