AAK wil fabriek in Merksem sluiten, 100 banen verdwijnen

Ooit was het een fabriek van Solo, ondertussen is de vestiging in de Merksemse Borrewaterstraat al meermaals overgenomen en de afgelopen jaren waren niet eenvoudig. Maar toch kwam de melding vanuit het Zweedse hoofdkwartier van AAK als een donderslag bij heldere hemel. De de vestiging in Merksem wordt gesloten en de productie verhuist naar Nederland en het Verenigd Koninkrijk, de 100 werknemers zijn binnenkort werkloos. In de fabriek in Merksem worden hoofdzakelijk bakkerijvetten gemaakt, zoals margarines. Het kost te veel geld om de fabriek nog rendabel te maken, vindt de Zweedse directie.

De sluiting van de vestiging in Merksem zou voor AAK leiden tot jaarlijkse kostenverlagingen en productiviteitswinsten van ongeveer 5 miljoen euro.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.