Nieuwe provinciale wandelroutes Groen Kruis – 12 km door Merksem

Verspreid in de Antwerpse stadsrand bevinden zich heel wat groene en zelfs beboste gebieden. De provincie Antwerpen wil met het gebiedsprogramma Groen Kruis deze groengebieden beter met elkaar verbinden en versterken. Zeven uitgestippelde wandelingen moeten bijdragen tot meer bekendheid en respect voor de GruunRant. Het groene lappendeken rond de stadskern strekt zich uit over de districten Ekeren, Merksem en Deurne en de gemeenten Schoten, Wijnegem en Wommelgem. Het is goed voor 35 vierkante kilometer groene stadsrand, waarvan de verschillende onderdelen van elkaar gescheiden worden door bebouwing en verharding.

1 van de wandelroutes loopt door het district van de Stroboeren. In het stedelijk groen van Merksem kun je urenlang wandelen. En dat in een heel afwisselend kader: de fortomgeving, parken, polder,…

Met deze 12 km lange wandeling verken je de uithoeken van het Bouckenborghpark, het netwerk van parken in het centrum (‘Groen Hart’, met o.a. het Runcvoortpark), de zone naast de E19 die wordt omgetoverd tot Ringpark Groenendaal, pittoresk poldergebied, een landschap van volkstuintjes en de omgeving van het Fort van Merksem. En dat alles terwijl je maar twee keer even kort de drukke Bredabaan moet oversteken. Merksem is groener en attractiever dan je dacht!

Download hier de infofiche wandeling Merksem.pdf (externe link)

Gebruik je graag de wandelwebsite van RouteYou? Dan vind je de Groen Kruis-wandeling in Merksem op deze RouteYou-pagina.

Je kunt de wandeling ook downloaden als gpx-bestand. Hiermee volg je je route ‘live’ tijdens het wandelen, via gps. Een gpx-bestand gebruik je op je smartphone of op je gps-toestel. Je moet hiervoor wel een speciale app of software installeren die het gpx-bestand kan lezen. Sommige apps geven enkel de route weer, andere apps hebben ook echte spraaknavigatie.

Download hier het gpx bestand (externe link)

Meer info over deze en de andere wandelroutes Groen Kruis via deze link.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.