Snelheidsremmende maatregelen Gildestraat en Constant De Jongstraat

Onlangs werden de Gildestraat en de Constant De Jongstraat heringericht om de snelheid van voertuigen te verminderen. De evaluatie toont een duidelijke afname van snelheid en daarmee ook de kans op zware ongevallen.

In de Gildestraat daalde het aantal zware overtredingen van 32% naar 7% (richting Groenendaallaan) en van 23% naar 0,5% (richting Nieuwdreef). In de Constant De Jongstraat daalde het aantal zware overtredingen van 33% naar 3% (richting  Groenendaallaan) en van 49% naar 4% (richting Nieuwdreef).

Minstens 85% van de bestuurders respecteert nu de snelheidslimiet voldoende om eruit af te leiden dat de straat goed is ingericht. De stad ontving daarnaast enkele reacties van bewoners en vanuit de districtsraad. Daaruit blijkt dat sommige bestuurders de  snelheidsremmers ontwijken door over het fietspad en het trottoir te rijden. Dat levert nieuwe gevaarlijke situaties op voor fietsers en voetgangers. Daarom neemt stad Antwerpen bijkomende maatregelen.

Bijkomende maatregelen

De verkeersplateaus aan de oneven zijde van de straat worden versmald (ter hoogte van Gildestraat 9 en 25 en Constant De Jongstraat tegenover huisnummers 6 en 40). Verder worden er paaltjes en markeringen toegevoegd.

Timing

Als alles loopt zoals gepland, worden de werken uitgevoerd tussen 17 en 27 augustus 2021.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.