Kleine ingrepen maken Merksemse schoolomgevingen verkeersveiliger

District Merksem wenst haar schoolomgevingen met kleine ingrepen verkeersveiliger te maken. De schoolomgeving van het Groenendaalcollege, Stella Maris en De Luchtballon zijn als eerste aan de beurt.

Omgeving Groenendaalcollege

De Ullenshofstraat is reeds sinds 2019 een schoolstraat. Recent werden er in de straat ook verdrijvingsvakken op de weg gemarkeerd. In de Gagelveldenstraat komt er weldra een extra zebrapad met arcering op de nabijgelegen laad- en loszone. Voetgangers zullen er zo veiliger en goed zichtbaar kunnen oversteken. Parkeerverbodsborden in de beide straten zijn vervangen door stilstand- en parkeerverbodsborden.

Omgeving Stella Maris Merksem en Sint-Elisabeth Instituut

In de Stella Marisstraat zijn de middenberm en de oversteekplaats voor voetgangers opnieuw ingericht. De glasbak werd verplaatst zodat oversteken er voortaan veiliger kan. De voetpaduitstulping en de middenberm zijn gedeeltelijk onthard en er werden twee nieuwe bomen geplant. Zo wordt de omgeving van de nabijgelegen scholen niet alleen veiliger maar ook groener.

Stad, district en Vlaanderen pakken samen nog 5 schoolomgevingen in Merksem aan

De inrichting van de 2 bovenstaande schoolomgevingen is een districtsinitiatief. Daarnaast maken stad Antwerpen en district Merksem ook nog 5 andere schoolomgevingen verkeersveiliger. Deze investering kadert in een project waarvoor Vlaanderen subsidies gaf en waarbij ook in de districten Antwerpen, Berchem, Borgerhout en Deurne nog schoolomgevingen worden aangepakt.

Als eerste werd de omgeving van De Luchtballon in de Sint-Bartholomeusstraat verkeersveiliger ingericht. De inhuldiging daarvan vond begin deze week plaats. De omgeving is voortaan veiliger voor schoolgaande kinderen door grondmarkeringen met de vermelding ‘School’, een voetpaduitstulping en 2 verkeersplateaus.

Ook in de Gagelveldenstraat, de Du Chastellei, de Laarsebaan en de Telindenhofstraat – allemaal straten in de buurt van Merksemse scholen – komen er grondmarkeringen om de straten veiliger te maken.

“Niet enkel de stad en Vlaanderen maar ook het district zelf investeert in veiligere schoolomgevingen. Door zelf naar de scholen te gaan en te luisteren naar wat er verkeersveiliger kan, kunnen we de pijnpunten gerichter aanpakken,” laten districtsschepen voor Publiek Domein Jari Frensch en districtsschepen voor Jeugd Sonja De Meyer weten.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.